Persoonlijke verhalen

Stefanie: een beetje mooi

Iedere keer maar weer nieuwe kleding en een nieuw kapsel. Stefanie vindt het niet zo nodig.

Ik heb gewoon geen tijd om de hele dag met mijn uiterlijk bezig te zijn. Niet dat ik mezelf verwaarloos. Ik douche elke dag en poets plichtsgetrouw mijn tanden. Ook is mijn kleding schoon en fris, maar kleren kopen, doe ik alleen als het moet. Tijdens het winkelen koop ik liever een shirtje of rokje voor Adriana. Daar word ik blij van. Nu ik dikker ben dan vroeger, word ik er niet vrolijk van om zelf kleding te passen.

Ik weet heus wel dat ik een goed gevoel krijg als ik iets nieuws draag of als Christianne mijn haar heeft geverfd, maar het kost allemaal zoveel tijd. Ik kom simpelweg tijd tekort om bijvoorbeeld alleen al mijn wenkbrauwen te epileren. ’s Avonds breng ik Adriana naar bed en hang ik een was op. Daarna moet ik de broodbakjes voor de volgende dag klaarzetten en de cavia’s een worteltje brengen. Als alles af is, ben ik te moe om aandacht aan mijn uiterlijk te besteden.

 

'Ik vraag me af hoe andere werkende moeders tijd overhouden om wenkbrauwen te epileren'

 

Het is geen optie om ’s morgens voor werktijd mijn wenkbrauwen te epileren. Dan heb ik zeker geen tijd over. Afgelopen weekend zag ik een paar vreselijke, ontsierende haren buiten de vorm van mijn wenkbrauwen hangen. Dat kon echt niet! Maar we moesten weg. Adriana en Dirk zaten al in de auto, want Adriana en ik gingen meedoen aan de Kids Run 2017. Staande voor de spiegel in de hal haalde ik met een pincet nog vlug een paar haren weg.

‘Stefanie, kom nou!’ riep Dirk vanuit de auto. Zo hobbel ik achter mijn eigen uiterlijk aan, me afvragend hoe andere werkende moeders tijd overhouden om te epileren, voeten van eelt te ontdoen, schoenen te poetsen, kleding te kopen, haren te verven en nagels te vijlen en te lakken. Soms zegt Dirk dat ik er moe uitzie. Dat vat ik dan maar op als bezorgdheid.

Als ik thuis kom van mijn werk, ligt er een envelop op tafel, waarop geschreven staat: ‘Voor Stefanie, de allerliefste en hierna de allermooiste.’ Ik herken het handschrift van Dirk. Wat bedoelt hij met: ‘Hierna de allermooiste?” Nieuwsgierig open ik de envelop. Er zit een cadeaubon voor een gezichtsbehandeling in. Lief dat Dirk me verwent en me wat ontspanning gunt. Daar is het vast voor bedoeld. Het is toch geen subtiele hint? Ik ben toch wel een beetje mooi? 


Stefanie (43) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 5 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 18 jaar!

Reageer op dit artikel

Instagram