Sandra: ‘We hadden er eerder mee moeten stoppen’

Sandra: ‘De maanden dat de verhouding van Bas en mij geheim was, dacht ik dat er niemand zo goed bij mij paste als hij.’

Sandra: ‘De maanden dat de verhouding van Bas en mij geheim was, dacht ik dat er niemand zo goed bij mij paste als hij.’

“Nog nooit had ik iemand ontmoet met wie het zo goed klikte. We konden eindeloos praten en begrepen elkaar volkomen. Onze relatie moest verborgen blijven, omdat Bas al zes jaar een relatie met Saskia had. Hij woonde met haar samen en wilde haar niet kwetsen. En hij wilde haar niet kwijt. Dat wist ik vanaf het begin, maar doordat ik zelf net een heftige relatie achter de rug had en me voorlopig nog niet wilde binden, zat ik er niet zo mee.”

Toch verliefd
“Het begon met pure lust, maar het liep al snel uit de hand. We werden adembenemend verliefd. We belden en sms’ten continu en de dagen dat we niet samen waren, vielen ons steeds zwaarder. Toen het kerst werd en we elkaar vier dagen niet konden zien, waren we ziek van verlangen. Bas wist dat hij zou moeten kiezen, want deze situatie kon zo niet doorgaan.”

Uitmaken? 
“Tot hij mij had ontmoet, was hij erg gelukkig met zijn vriendin. Hij was er niet op uit om het met een ander aan te leggen. Maar ja, het was nu eenmaal gebeurd en hij wilde de consequenties aanvaarden. We spraken veel over onze toekomst en hoe hij het uit zou maken met Saskia, totdat dat laatste plotseling niet meer nodig was. Per ongeluk liet hij zijn mobiele telefoon slingeren en ontdekte zij een appje van mij.”

Tranen met tuiten 
“Ze onderwierp hem aan een kruisverhoor en hij viel direct door de mand. Hij was dan wel goed in verzwijgen, maar niet in liegen. Zonder er over te twijfelen, gooide ze hem de deur uit. Huilend kwam hij bij mij en hij heeft de hele nacht gehuild. Ik snapte het wel, want het is niet niets als je relatie van zes jaar opeens kapot is. Maar ik was ook dolblij. Die tranen van hem zouden vast snel drogen, dacht ik. Maar daar vergiste ik me in. Van een lachende man vol humor, veranderde hij in een depressief persoon die ondergedompeld was in rouw.”

Geplunderde rekening
“Saskia was woest op hem. Ze plunderde zijn rekening en zat hem op alle mogelijke manieren dwars. Hij kon daar niet mee omgaan en voelde zich vreselijk schuldig. Mij zag hij bijna niet meer staan. Ik heb lang geduld gehad, maar op een gegeven moment was ik het zat. Ik zag allerlei karaktertrekjes die me tegenvielen en het begon steeds vaker te botsen tussen ons.”

Geen vertrouwen meer 
“Ik realiseerde me dat ik hem al die tijd met een veel te roze bril had gezien. Nu leerde ik hem pas écht kennen en hij bleek niet de man te zijn die ik dacht dat hij was. Plotseling besefte ik nogmaals dat ik mij eigenlijk nog helemaal niet wilde binden. Hoewel ik het rot voor hem vond, heb ik het uitgemaakt. Ik kon niet anders, want ik had er geen vertrouwen meer in. Ik vind het jammer dat we niet eerder zijn gestopt. Dan had ik alleen mooie herinneringen gehad. Nu heb ik minder prettige herinneringen aan Bas. En hij vast ook aan mij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Paula
    Berouw komt altijd na de zonde ....
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen