Persoonlijke verhalen

René Froger: “Verborgen armoede is overal”

René Froger (51) zet zich al jaren in voor de Voedselbank. “Ik ben er vaak zó vol van dat ik er zelfs tijdens het eten en ’s avonds mee bezig kan zijn. En Natasja is net zo enthousiast!”

Waarom verbind je je aan de Voedselbank?

“Bij ons thuis werd elk dubbeltje omgedraaid. Voor mijn verjaardag kreeg ik een fiets, maar wel een tweedehands exemplaar. Hier is natuurlijk niets mis mee. Ik leerde van mijn ouders wat werken is. Als je je best deed, had je het goed en kon je het nog beter krijgen. Sinds de economische crisis gaat die vlieger niet meer op. Veel mensen zijn hun baan kwijtgeraakt. Dit zorgt voor grote problemen. Al een paar jaar liggen de banen niet voor het oprapen. Hypotheken kunnen niet meer worden afgelost en verhuizen naar een goedkopere woning is vaak geen optie, want een huis raak je in deze tijd niet zo snel kwijt. Iedereen kan afglijden. Steeds meer mensen maken gebruik van de Voedselbank. Dat hoor ik van de oprichters Sjaak en Clara Sies, met wie ik goed contact heb, maar ik hoor het ook van mijn vrienden en mensen die graag naar mijn muziek luisteren. Bijna iedereen kent wel iemand met geldzorgen. De verhalen bereiken mij altijd via via. Mensen komen er zelf niet voor uit.”

Lees het hele interview met René Froger in Vriendin 41.

 

Reageer op dit artikel

Ken jij iemand met geldzorgen?

Ja, ik kom elke maand maar net uit

ik denk dat rene absoluut gelijk heeft en er mag best meer aandacht voor zijn omdat mensen zich er voor schamen. ik heb zelf nogal wat tegenslagen gehad, ook financieel, en een dochter die goed kan leren, dus wel studeren. Ja tuurlijk studiefinanciering, maar dat denkt niet de lading en je wilt ze ook niet opzadelen met alweer een vette schuld nog voordat ze kunnen gaan verdienen, zeker niet met deze economie. En ja, dan is het vaak krap aan in de maand en omdat het bedrijf waar ik werk bijna failliet is, zie ik me staks nog wel op straat staan. Ik acht het niet onmogelijk dat ik dan ook wel eens denk aan de voedselbank.

Ja, meerdere mensen in mijn omgeving

🙁

Ja, ik kom elke maand maar net uit

Elke dag zorgen om geld hier thuis… moeilijk hoor! Elk dubbeltje moet worden omgedraait… en dan leven wij ook nog ontzettend zuinig:(

Instagram