Persoonlijke verhalen

Petra’s dochter werd mishandeld na een voetbalwedstrijd

Zes jaar geleden werd Petra’s (54) dochter Kiki (23) na een voetbalwedstrijd in elkaar geslagen. Ze liep hierbij een hersenschudding op met ernstige gevolgen. Petra: “Mijn grootste wens is dat ik ooit de oude Kiki weer terugzie.”

Petra: 'Ik loop al heel wat jaren mee in de voetbalwereld, maar dit was nieuw voor me'

“De dag waarop alles voor Kiki en daarmee ook voor ons veranderde, begon als een heel normale zaterdag”, vertelt Petra, de moeder van Kiki. “Het zonnetje scheen en ik ging met Kiki naar het voetbalveld. Ze was een heel fanatieke voetbalster en ze speelde soms wel twee wedstrijden achter elkaar. Ze hield van het spelletje, ging er helemaal in op. Voetbal was haar passie. Die zaterdag moesten ze tegen een club uit de buurt spelen. Ik ben trainer en coach van Kiki’s elftal en al snel had ik door dat er in het team van de tegenstander een meisje zat dat vanaf het eerste fluitsignaal irritant deed. Ze probeerde haar directe tegenstandster constant te provoceren en uit te dagen. Dat was overigens niet Kiki, maar haar teamgenoot, Lisa. Het liep tussen Lisa en het meisje zo hoog op dat de scheidsrechter besloot ze allebei een rode kaart te geven. Toen Lisa van het veld afl iep en de tegenstandster haar bleef lastigvallen, bemoeiden ook omstanders – onder wie Lisa’s vader – zich ermee. Er ontstond wat duw- en trekwerk waarop de scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken. Bizar. Ik had dat nog niet eerder meegemaakt. Ik loop al heel wat jaren mee in de voetbalwereld, maar dit was nieuw voor me. Uit voorzorg liep ik met Lisa mee naar de kleedkamer. Kiki was daar ook bij. Eenmaal in de kleedkamer hoorden we luidruchtige stemmen op de gang. ‘Jij blijft hier hoor’, zei ik beschermend tegen Lisa. 

Petra: ‘Ik raakte in paniek. Dacht echt: ze doet Kiki iets verschrikkelijks aan’
 

Kiki ging bij de deuropening poolshoogte nemen en ik hoorde haar sussend zeggen: ‘Laat toch gaan, loop maar gewoon door naar jullie eigen kleedkamer.’ Maar het meisje van de andere partij was nog steeds buiten zichzelf van woede. Ik denk dat ze helemaal niet heeft gehoord wat Kiki tegen haar zei. En voor we het in de gaten hadden, pakte ze Kiki bij haar haren en sleurde haar naar de kleedkamer van de tegenstandster. Dat was heel eng om te zien. Ik raakte in paniek, dacht: ze doet Kiki iets verschrikkelijks aan. Dus rende ik naar buiten om hulp te halen en de politie te laten bellen. Op het moment dat ik weer bij Kiki was, zat ze op haar knieën op de grond – voorovergebogen, zichzelf beschermend – terwijl dat meisje met handen en voeten op haar in beukte. Toen we haar met een paar mensen eindelijk konden weghalen bij Kiki, het grietje was echt heel sterk, stond Kiki op. En uitgerekend op dat ogenblik haalde dat meisje uit het niets nog één laatste keer uit met haar voetbalschoen, en schopte vol tegen Kiki’s slaap. Ik vermoed dat dát de genadeklap is geweest voor alle ellende die daarna volgde.”

Lees het hele verhaal van Petra en Kiki in Vriendin 19

Foto: Ruud Hoornstra

Reageer op dit artikel

Instagram