Petra: ‘Dit maak je als je schoonzoon voor het eerst komt eten’

Ik moest deze week aan het verhaal van Yvonne uit Vriendin denken, waarin ze vertelt dat ze een bloedhekel heeft aan de vriend van haar dochter. Wim Sonneveld had lang geleden een conference waarin hij verteld over zijn schoonzonen.

Ik moest deze week aan het verhaal van Yvonne uit Vriendin denken, waarin ze vertelt dat ze een bloedhekel heeft aan de vriend van haar dochter. Wim Sonneveld had lang geleden een conference waarin hij verteld over zijn schoonzonen.

Prijs hem regelrecht het graf in
Hij had de theorie dat je de schoonzoon uitvoerig moet prijzen. Zo vaak en zo veel dat je hem regelrecht het graf in prijst. En op die manier indirect de poten onder zijn stoel vandaan zaagt. De conference is voor deze tijd wat lang en traag, maar nog best wel herkenbaar. Hij vertelt ook over het modern opvoeden. Vroeger vertelde en vroeg hij niets aan zijn ouders maar deed hij wat ze zeiden. En zo’n modern kind vertelt alles maar doet nooit wat je zegt. Die conference is zou oud dat het moderne kind van toen inmiddels achterhaald is. Ik denk dat het moderne kind van nu niets vertelt en ook nooit doet wat je zegt.

Een opvoeder is een stakker die in het duister tast
Uiteraard is niet ieder modern kind zo en misschien ligt het wel aan de opvoeders. Daar had hij ook een theorie over want hij is er van overtuigd dat de opvoeders falen want een opvoeder is een stakker die tast in het duister. Dat voelt soms ook zo want als opvoeder heb je soms geen idee of je op de goede weg zit. Gelukkig heb je tegenwoordig overal cursussen en boeken waar je tips en trucs over de opvoeding krijgt.

Misschien moeten we het niet ingewikkelder maken dan het is, en gewoon die oude wijze Wim Sonneveld volgen. Nodig al die vriendjes uit, laat ze mee-eten en prijs ze de hemel in. En vooral rekken en erbij blijven. En dan maar hopen dat je dochter het juiste inzicht krijgt.

Schoonzooneieren
Het klinkt simpel, een beetje koken en veel complimenten geven en het is het proberen waard. Als je toch liever het zekere voor het onzekere neemt kan je als een soort waarschuwing een special gerecht maken. Ik zag namelijk laatst het recept van het Thaise gerecht Kai Loug Kheuh oftewel schoonzooneieren. Het verhaal achter deze schotel was dat een Thaise mamma ooit niet zo blij was met haar toekomstige schoonzoon. Op een dag serveerde ze hem twee gefrituurde eieren in een krokante laag. Het geheel had iets weg van testikels, en dat was precies de boodschap: één misdraging en jouw ballen gaan als volgende in de pan.

Lees ook: Yvonne heeft een hekel aan de vriend van haar dochter

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen