Blog

Petra: ‘Ik zie deze fase als de 3e helft, in de sport gespeeld in de kantine’

De vrouwelijke midlifecrisis bestaat en ik zit erin. ‘Het is dit alles’ gevoel heb ik al eens in een blog beschreven. Door het artikel deze week in Vriendin kwam het gevoel weer boven.

De derde helft
In het artikel in Vriendin wordt over de tweede helft van je leven gesproken. Persoonlijk vind ik de derde helft een betere beschrijving . Dat klinkt negatief maar je kunt het ook heel positief opvatten. Of populair gezegd; je kunt het positief ombuigen. Want de derde helft van een sportwedstrijd is vaak de beste. Dit is de helft die ‘gespeeld’ wordt in de kantine.

Proosten op de wedstrijd 
Zelf heb ik jaren aan handbal gedaan en als ik eraan terug denk was de derde helft toch vaak de mooiste. Je staat dan met je teamgenoten fris gedoucht en vol emotie in de kantine. De ene is euforisch over het mooie doelpunt terwijl de ander nog staat te balen over de gemiste kans. Maar toch sta je bij elkaar en proost op de wedstrijd. Soms proost je alvast op die van volgende week of zelfs al op het kampioenschap, maar het zijn de derde helften die altijd een beetje uit de hand lopen.

Sport verzustert
Jarenlang zat ik met dezelfde meiden in een team en vooral de saamhorigheid en diversiteit was bijzonder. In het team zaten verschillende types en toch had iedereen respect voor elkaar. Je groeit op met elkaar. Eerst zit iedereen gewoon op school en daarna gaat iedereen een andere kant op. De één gaat studeren, de ander gaat werken. En tóch blijf je een team. Een team dat iedere week hetzelfde doel heeft. Sport verbroedert of in dit geval kun je beter zeggen; ‘Sport verzustert’.

Mooie en goede gesprekken
Als het team volwassen wordt, vinden er in de derde helft ook de mooiste gesprekken plaats. Iedereen beleeft zijn eigen avontuur en deelt dat in die derde helft. Je luistert en steunt elkaar en het voelt een beetje als familie. Qua sport zit ik in de winter van mijn leven en ben ik gestopt. Maar als ik terugdenk aan die tijd, krijg ik altijd een goed gevoel. Als ik dan nu concludeer dat ik in de derde helft van mijn leven zit, heb ik daar ineens heel veel zin in. Nu is de tijd voor mooie en goede gesprekken. En misschien verzamel ik die gesprekken wel en maak ik er een boek van… Kom maar op met die derde helft!

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

Reageer op dit artikel

Dil Berger

Leuk geschreven !!

Beantwoorden
Gerda

Die derde helft toen jaaa… zo heb ik die ook in mijn herinnering ? Heel mooi, hoe jij de 2e helft gewoon ombuigt naar die 3e van toen! Ik denk dat ik je in deze ook weer volg. Ik denk sowieso dat deze ombuiging heel veel mensen goed zou doen ?

Beantwoorden
Arietta

Ik zit er midden in en heb de hele tijd zo’n gevoel van”rot op” ben helemaal klaar met leven. Bleeeh

Beantwoorden
Wilgert

Herkenbaar Petra.
Leuk stuk wederom.

Beantwoorden