Persoonlijke verhalen

Op de bank met: Beau van Erven Dorens

Hoera voor de herfst: we maken het weer gezellig binnen. En daarom kruipen we deze week op de bank met
tv-presentator Beau van Erven Dorens (44). Is hij een huiselijk type? Ja dus! “Open haard aan en dan met z’n
allen een spelletje doen voor de bank op de grond.”

Op het tijdstip dat Vriendin met Beau heeft afgesproken voor het interview, is hij in geen velden of wegen te bekennen. Na drie kwartier van sms-jes, appjes en voicemailberichten belt hij. “Sorry, sorry, sorry! Ik spring onder de douche en kom eraan.” Beau was de afspraak vergeten. Maar een kwartier later zit hij toch bij ons op de bank, en is het meteen gezellig. 

Zit je thuis weleens op de bank?
“Ja, maar niet echt veel. We hebben een simpele, rode bank die al tien jaar oud is. Hij is redelijk afgeragd, eigenlijk moeten we een nieuwe. Ik vind het heerlijk om op zaterdagochtend op de bank de krant te lezen. Dan komen onze vier zoons terug van hockey en lopen ze te rennen en druk te doen door het huis. Ik drink er dan een paar liter koffie bij en zet heel ouderwets een plaat op: ik hou van Stromae, maar ook van Jacques Brel en Amy Whinehouse. Al die drukte vind ik ontzettend gezellig. Als mijn vrouw Selly soms een weekje op vakantie gaat met de jongens en ik vanwege mijn werk niet mee kan, vind ik dat de eerste dagen heerlijk, maar daarna denk ik: wat is het rustig, koud en stil in huis.”

Waar staat jullie bank?
“In de zitkamer, die niet al te groot is. We wonen in zo’n Amsterdams kruip-door-sluip-door grachtenpand met allemaal kleine ruimtes. Aan de muur hangen foto’s en schilderijen, waaronder eentje van Gerard Reve – van wiens boeken ik een groot liefhebber ben – die op ons neerkijkt. Sammie, onze kat, is al vijftien jaar oud, en in de keuken zit hij aan  de keukentafel altijd op een stoel aan het hoofd van de tafel worsten weg te vreten. Maar als hij op de bank ligt, mag hij daar van de kinderen nooit worden weggehaald. Voor hen is Sammie heilig.”

Wil jij deze mooie bank winnen? Houd Vriendin.nl dan morgen goed in de gaten!

Lees het hele interview in Vriendin 45. 

Reageer op dit artikel

Instagram