Persoonlijke verhalen

Natasja (27) ‘Drie hartjes? Ik moest huilen van geluk’

Ze wilden graag een kind en misschien ooit een tweede. Ze kregen een drieling! Jazzy, Djé en Layla zijn vijf maanden én beroemd op YouTube, want Natasja (27) en Vilmar (30) zijn succesvolle vloggers. “Ik denk dat het voor de kinderen leuk is dat ze later deze beelden hebben.”

Natasja: “Vilmar en ik wilden graag een kind, maar hadden bedacht dat we eerst nog op wintersport wilden. De hele vakantie was ik misselijk en had ik hoofdpijn. We waren met vrienden en mijn vriendin zei nog grappend: ‘Misschien ben je al zwanger!’ Thuis deed ik toch maar een test, zo consequent was ik immers niet meer geweest met de pil. En jawel hoor: ik bleek zwanger! Vilmar en ik waren helemaal happy. De klap was groot toen tijdens de tienwekenecho bleek dat het hartje van de baby niet klopte. Ik was heel verdrietig.

Paniek
Vijf maanden later was ik opnieuw zwanger. Op de echo waren twee vruchtzakjes te zien, maar eentje was leeg, daarin klopte geen hartje. Ik hoefde me geen zorgen te maken als ik wat bloed zou verliezen, zei de verloskundige, want dan zou dat het lege vruchtzakje zijn dat ik afstootte. Tja, zeg dat maar tegen een zwangere vrouw. Natuurlijk was ik wél in paniek toen ik daadwerkelijk bloed verloor.
 

‘Ik zie hier één hartje, twee hartjes.’ Even viel ze stil. ‘En hier zie ik er nog één!’
 

We gingen met een heel ander gevoel naar de echoscopist dan de vorige keer. Toen waren we vrolijk en hadden we zulk slecht nieuws gekregen. We durfden er niet op te vertrouwen dat het nu goed zou zijn. Wel hadden we de dag ervoor wat lopen gissen, zouden er misschien tóch twee vruchtjes in mijn buik zitten? Vilmars moeder is er een van een tweeling en in mijn familie komen ook tweelingen voor. Ik dacht nog: als er in elk geval maar één hartje klopt. De echoscopiste stelde ons al snel gerust: ‘Ik zie hier één hartje, twee hartjes.’ Even viel ze stil. ‘En hier zie ik er nog één!’ Ik begon meteen te huilen, het waren tranen van geluk.” 

Flink geschrokken
Vilmar: “Ik was iets minder enthousiast dan Natasja, daar ben ik eerlijk over. ‘Weet je het zeker, heb je goed gekeken?’ vroeg ik de echoscopiste. Je beseft heel goed dat het geen grap is, maar toch vraag je het voor de zekerheid. Alle volgende echo’s was ik bang dat ze nóg een kindje zouden ontdekken. Ik was echt geschrokken. Ik wilde hooguit twee kinderen en had voor 2017 grootse plannen met mijn werk. Drie kinderen tegelijk zou mijn toekomst behoorlijk overhoop gooien. Natuurlijk was ik blij te horen dat alles goed was en ben ik nu zielsgelukkig met mijn kinderen, maar ik had hier van tevoren nooit bewust voor gekozen.

Lees het hele verhaal in Vriendin 40.

 

Reageer op dit artikel

Instagram