Persoonlijke verhalen

Minister Jet Bussemaker over vrouwen en werk

‘ Veel vrouwen doen aan struisvogelpolitiek’

De vakantie is voorbij, we gaan weer aan het werk! Althans, zo zou het moeten zijn, vindt Jet Bussemaker (52), minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In mei van dit jaar was zij veel in het nieuws vanwege haar uitspraak dat meer werken goed zou zijn voor Nederlandse vrouwen. “Nog steeds zijn veel vrouwen financieel afhankelijk van hun man. Daar moeten we vanaf.”

Volgens Jet Bussemaker zouden vrouwen meer moeten werken, om niet financieel afhankelijk te zijn van hun man. Wat vind jij? Geef je mening hieronder en praat mee op het forum.

Lees het hele interview met Jet Bussemaker in Vriendin 35.

Reageer op dit artikel

Volgens Jet Bussemaker zouden vrouwen meer moeten werken, om niet financieel afhankelijk te zijn van hun man. Wat vind jij?

Ik vind...

dat zij makkelijk praten heeft, niet iedere vrouw heeft die mogelijkheid als er kinderen zijn, en de opvang te duur is om te betalen. Komt zij dan oppassen???

Ik vind...

dat zij makkelijk praten heeft, er zijn veel vrouwen die kinderen hebben en om een of andere reden dit niet kunnen, ook de opvang is erg duur. Komt zij dan oppassen ???

Ik vind...

Als je niet werkt als vrouw stel je je afhankelijk op van je man, als je wel werkt als vrouw verwaarloos je je kinderen. Je doet het in dit land echt nooit goed.

Ik vind...

dat vrouwen best kunnen werken, maar als er kinderen zijn het wel te combineren moet zijn. Zelf werk ik 4 dagen in week en heb ook nog een zoontje van 2 jaar… dat is best pittig, en dan heb ik nog maar 1 kind, er zijn veel gezinnen die 2 of 3 kinderen hebben en dan werken… de kinderopvang is er niet goedkoper opgeworden dus ik snap best dat vrouwen dan zeggen: ik stop met werken. Dan moeten ze je gewoon tegmoet komen. kinderopvang goedkoper maken zodat het ook nog relevant is om te werken.

Ik vind...

Ik vind dat Jet ouderwets denkt want volgens mij is het een eenvoudige rekensom; hou je onder de streep minder of meer over als je gaat werken? En zo ja, hoeveel dan? Ik heb mij vroeger laten opjagen door die onzin van je moet werken!! en heb daar erge spijt van. Was altijd aan het werk. Je kinderen zijn maar 1 keer jong en dan hebben ze gewoon hun moeder nodig. Was ik maar wijzer geweest…

Instagram