Placeholder

Vier jouw topjaar in Disneyland Paris: ‘Ik ben eindelijk weer zwanger’

Ons oproepje ‘Was dit jouw jaar en wil je het met ons mee vieren in Disneyland Paris?’ maakte weer veel los bij jullie. We mochten 4 gezinnen blij maken met een heel speciaal kerstweekend! Vandaag vertelt Kelly haar verhaal.

Ons oproepje ‘Was dit jouw jaar en wil je het met ons mee vieren in Disneyland Paris?’ maakte weer veel los bij jullie. We mochten 4 gezinnen blij maken met een heel speciaal kerstweekend! Vandaag vertelt Kelly haar verhaal.

Kelly (31) is getrouwd met Bert (33), is moeder van Nola (4). 2018 is een bijzonder jaar omdat: Kelly eindelijk zwanger werd van haar tweede kind.

Kelly: “Als onze dochter Nola vroeg waarom ze geen broertje of zusje had, legde ik haar uit dat papa’s en mama’s superveel geluk hebben als ze een kindje krijgen en dat dit niet altijd lukt. Nola ging vervolgens vrolijk verder met spelen, maar ik bleef met een verdrietig gevoel achter. Bert en ik verlangden intens naar een tweede kind. Het deed pijn dat ik maar niet zwanger werd. Ik had het er zelfs zo moeilijk mee, dat ik niet meer naar babyshowers van vriendinnen wilde. Dat kon ik niet aan.Ik was mezelf niet meer.

Bert en ik hebben altijd een gezin gewild. Toen Nola een paar maanden oud was, vroeg ik Bert ten huwelijk door Nola een shirtje aan te doen met de tekst: ‘Wil je met mama trouwen?’ Onze bruiloft was prachtig. Bert en ik keken op onze grote dag stiekem al uit naar een tweede. Omdat ik zo snel zwanger was van Nola, hoopten we snel het nieuws te kunnen brengen dat ze een broertje of zusje zou krijgen. Helaas was dat niet het geval.

‘Over vijf jaar komen we hier terug, maar dan met z’n vieren!’

Toen ik na een jaar eindelijk zwanger was, sloeg onze blijdschap na zeven weken om in intens verdriet. Ik had een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Het vruchtje zat in mijn eileider, waardoor mijn situatie kritiek was. Als mijn eileider zou springen, zou ik in levensgevaar zijn. Terwijl iedereen opgelucht was dat het goed met mij was afgelopen, rouwde ik om het verlies. Ik kreeg een depressie, waar ik gelukkig met behulp van Bert en Nola uit kwam. Want hoe verdrietig ik ook was, altijd bleef ik dankbaar dat Bert en ik al een prachtige dochter hadden. Ik heb me altijd gerealiseerd dat er ook mensen zijn die dit niet is gegeven. 

2018 is voor ons een prachtig jaar: ik ben nu, na een ivf-traject, 28 weken zwanger. We zijn waanzinnig blij met dit wonder. Nola kan niet wachten om grote zus te worden. Het is heel speciaal om dit jaar af te sluiten in Disneyland Paris. We genieten ontzettend van al het moois en de attracties. Over vijf jaar komen we terug, maar dan met z’n vieren. We zullen Nola’s zusje dan vertellen dat we haar leven hier al vierden, nog voordat ze was geboren.”