Persoonlijke verhalen

Met deze 5 handige tips kom je van je keelpijn af

Meestal is keelpijn na een dag of 10 wel over, maar het kan knap vervelend zijn. In Vriendin 43 staan twee recepten om van je keelpijn af te komen. Als aanvulling delen wij graag nog wat tips om nog sneller de keelpijn gedag te zeggen.

– Voel je de keelpijn opkomen? Gorgel dan gelijk met pure bessensap. Doorslikken mag, maar hoeft niet. De stof in de bessensap doodt de bacteriën waardoor de keelpijn sneller wegtrekt. 

– Drink veel koud water en kauw op ijsblokjes. De kou van het water en de ijsblokjes verlicht namelijk de pijn.

– Je zult het misschien niet verwachten, maar kaneel heeft antibacteriële eigenschappen. Daarnaast werkt kaneel ontstekkingsremmend, waardoor de keelpijn snel(ler) afneemt. Kook wat water en voeg daar een stukje van een kaneelstokje en snufje peper aan toe. Zeef vervolgens het water boven een glas en drink dit goedje op. Wedden dat jij binnen een paar dagen van je keelpijn af bent.

– Gorgelen werkt erg goed tegen keelpijn. Je keel komt in contact met stoffen die je niet of nauwelijks inslikt. Naast dat je kunt gorgelen met bessensep kun je ook gorgelen met zout water (zout werkt ontsmettend), takjes verse tijm of een paar eetlepels appelazijn opgelost in heet water.

– Ook een stoombadje moet niet vergeten worden. Kook wat water, giet dit in een grote kom en voeg hier wat etherische oliën (bjivoorbeeld tea tree) aan toe. Ga hier vervolgens boven hangen en bedek je hoofd met een handdoek. Het stoom met de olie zorgt ervoor dat je luchtwegen weer open gaan en je keelpijn vermindert.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram