Persoonlijke verhalen

Menno Buch over zijn ziekte en zijn heftige serie Buch in de bajes

‘Ik probeer zo veel mogelijk te genieten’

Hij had al een pak gekocht voor zijn begrafenis. Menno Buch (62) is 2 keer geopereerd aan keelkanker en dacht dat hij het niet zou overleven. Maar dat gebeurde wel en inmiddels is hij helemaal terug. Met een nieuwe reeks Buch in de bajes, deze keer opgenomen in een vrouwengevangenis. “Soms was het zo heftig, dat ik daarna de hele nacht wakker lag.”

Je maakte al twee seizoenen van Buch in de bajes in een mannengevangenis. Deze keer was je in vrouwengevangenis Ter Peel in Limburg. Was dat anders?
“Een wereld van verschil! Die vrouwen werken keihard, lummelen is er niet bij in de bajes. Ze wassen bijvoorbeeld handdoeken van hotels. Dat was bij de mannen wel anders, in een mannengevangenis is altijd reuring, het is een grote apenrots. Een ander verschil is dat er bij vrouwen bijna altijd heel veel is gebeurd voordat ze een delict pleegden. Zij schieten nooit zomaar iemand neer, ze gaan nooit zomaar op rooftocht."

Lees hieronder het volledige interview met Menno Buch uit Vriendin 16.

 

 

Reageer op dit artikel

Wat wil jij graag kwijt over Menno Buch?

Ik wil het volgende kwijt:

Ben fan van Menno, en heb veel respect voor hem, ik vind het altijd prachtig als hij over het ziekenhuis( AVL) praat aangezien ik daar ook kom, en hij zich beseft rijk/arm/dik/dun je kan altijdgetroffen worden door kanker. Daar zijn we gelijk in het AVL.

Ik wil het volgende kwijt:

🙁 Helaas is Menno Buch gister overleden.
Ik wens zijn familie alle sterkte toe in deze moeilijke tijd!

Menno R.I.P.

Ik wil het volgende kwijt:

Respect…rip.menno 🙁

Ik wil het volgende kwijt:

Ik heb bewondering voor hem hoe hij ondanks zijn ziekte toch die opnames heeft gemaakt in de vrouwengevangenis .Kan mij heel goed voorstellen dat hij s nachts door al die emoties die hem zo erg in de greep hadden de slaap niet kon vatten .

Ik wil het volgende kwijt:

Heel sterkte en kracht voor de familie die een mooi persoon moeten missen .

Ik wil het volgende kwijt:

R.I.P. Menno (f)

Ik wil het volgende kwijt:

Een geweldige man,veel te jong gestorven.
Rust in vrede.

Ik wil het volgende kwijt:

IK VOND ZIJN PROGRAMMA OVER BUCH IN DE BAJES HEEL INDRUKWEKKEND , HOE HIJ LUISTERDE NAAR AL DEZE MENSEN
GEWELDIG .

Ik wil het volgende kwijt:

HOE HIJ MET ZIJN ZIEKTE OMGING , DAT HIJ ALLES TOCH NOG DEED DAAR HEB IK ONTZETTEND VEEL RESPECT VOOR, DAAR KUNNEN VEEL MENSEN EEN VOORBEELD AANNEMEN. EN HEEL VEEL STERKTE VOOR ZIJN VROUW !!!

Ik wil het volgende kwijt:

Jammer dat hij is overleden, vond het een goede programmamaker!

Instagram