Persoonlijke verhalen

Liefde op het eerste gezicht: de liefde tussen Lisanne en Dirk sloeg in als een bom

Vanaf het eerste moment dat Lisanne (28) en Dirk (24) elkaar zeven jaar geleden zagen, wisten ze: wij horen bij elkaar. “Ik had nog nooit een relatie gehad, maar wist dat dit verliefdheid was.”

Lisanne: “Ik moet nog vaak denken aan die eerste keer dat we elkaar zagen. Het moment dat onze handen elkaar raakten, was zo bijzonder. Ik was er volledig door in de war. En blijkbaar had Dirk hetzelfde. We waren lid van hetzelfde amateurtheatergezelschap, maar hadden elkaar nog nooit gezien. Ik volgde namelijk musicallessen op zondag en Dirk zat op dinsdagavond bij de theatergroep. Op een avond dat mijn groep een voorstelling speelde, zat Dirk in het publiek. Het is gebruikelijk dat de groepen naar elkaars voorstellingen komen kijken. Ik stond stijf van de adrenaline, omdat het optreden zo goed was gegaan. Het leek ons leuk om een foto van dat moment te laten maken en ik zocht iemand aan wie ik mijn fototoestel kon overhandigen. Mijn blik viel op Dirk. Ik had hem nog nooit gezien, maar ik had meteen een goed gevoel bij hem. Ik vroeg of hij de foto wilde maken en gaf hem de camera. Onze handen raakten elkaar heel kort en het was alsof er een vonk oversprong, alsof we door de bliksem werden getroffen. Het verwarde me enorm. Ik sloot me snel aan bij mijn groep en vroeg me af wat er zojuist was gebeurd. Maar omdat er door de spanning van de voorstelling nog veel meer emoties door mijn lijf gierden, wist ik het niet goed te verklaren. Dirk maakte me zenuwachtig, ik wist me in zijn bijzijn geen houding te geven. Dat had ik nog nooit bij een jongen gehad.”

Avonden chatten
“Ik vertelde niemand over dat gevoel. Thuis zocht ik Dirk op Hyves op en ik zag dat hij pas zeventien was. Ik was 21, best een leeftijdsverschil dus. Maar ik vond hem er ouder uitzien en ik werd zelf juist altijd jonger geschat. Ik stuurde hem dus een vriendschapsverzoek, waarna Dirk een berichtje stuurde: of ik het misschien leuk vond een keer met zijn groep te repeteren?” 

Oprecht geïnteresseerd
“Ik antwoordde dat ik dat graag zou willen, maar dat mijn gezondheid dat helaas niet toeliet. Dirk vroeg wat er dan met me aan de hand was. Sinds mijn veertiende kampte ik met hevige vermoeidheid en ik sliep in die tijd rustig dertien, veertien uur per nacht. En dan nog stond ik gebroken op. Artsen kwamen er niet achter wat er aan de hand was. Toen ik Dirk leerde kennen, was ik net uitgeweken naar het alternatieve circuit om te kijken of iemand mij daar misschien kon helpen. Ik mailde Dirk in het kort dat verhaal en ging ervan uit dat ik daarna niets meer van hem zou horen. Wie zit er nou op iemand te wachten die alleen maar moe is en niet lekker in haar vel zit? Maar het schrok hem niet af. Hij bleef contact zoeken en we brachten avonden samen door op msn. Dat deed je toen nog, chatten. Ondanks ons leeftijdsverschil zaten we in dezelfde levensfase. We woonden allebei nog thuis en studeerden. Ik vond onze gesprekken fijn en Dirk was oprecht in me geïnteresseerd.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 34. Meepraten over dit onderwerp? Praat mee op het forum. 

Reageer op dit artikel

Instagram