Persoonlijke verhalen

Lezeressen vertellen: ‘Zo werd het weer leuk in bed’

Is jullie seksleven een beetje ingedut? Lezeressen vertellen hoe zij meer actie tussen de lakens kregen.

Naakt slapen
Maaike (29): “Mijn allerbeste tip: naakt slapen. Echt, als je tegen elkaar aankruipt en er geen stof tussen zit, komt het veel sneller van vrijen dan wanneer je je door dikke lagen flanel of uitgelubberde T-shirts moet worstelen. Sinds wij bloot in bed stappen, doen we het een stuk vaker.”

Seksdates
Leanne (34): “Omdat we drie jonge kinderen, drukke banen en een vol sociaal leven hebben, is spontaan vrijen lastig. Daarom plannen we tegenwoordig seksdates: een keer per week zorgen we dat we allebei een avond vrij hebben, dat zetten we ook in de agenda. We brengen de kinderen op tijd naar bed en duiken dan meteen samen tussen de lakens.

Op zo’n dag zijn we de hele dag bezig met ons afspraakje van die avond: we sturen elkaar appjes wat we met elkaar willen doen of spannende foto’s van ons lijf. Tijdens het eten geilen we elkaar op en op het moment dat we bij de oudste het licht hebben uitgeknipt, is de spanning vaak al zo hoog opgelopen dat we in de slaapkamer de kleren van elkaars lijf trekken!”

‘Inmiddels hebben we het overal in huis gedaan’

Het overal doen
Femke (32): “Een verhaal van een vriendin inspireerde me. Zij en haar man hadden hun seksleven een flinke boost gegeven door het óveral te doen, behalve in bed. Ik vertelde dat aan Patrick en hij vond het wel een spannend idee, want op dat moment waren ook wij zo’n stel dat het drie à vijf keer per maand keurig netjes in bed deed, en die vrijpartijen konden we inmiddels wel uittekenen.

Inmiddels hebben we zo’n beetje alle plekken in en om het huis wel gehad: de keukentafel, de trap, de douche, op de wasmachine, in de tuin, op de bank, op de vloer van de woonkamer… En juist doordat we niet meer wachten tot we in bed liggen, doen we het veel vaker. Als een van ons nu zin heeft, begint die de ander gewoon te versieren, waar in huis we ook zijn. We hebben het zelfs weleens in de auto gedaan. We lijken wel weer pubers, haha!”

Meer verhalen lees je in Vriendin 6

Foto: iStock

Reageer op dit artikel