Persoonlijke verhalen

Lezeressen vertellen: ‘Mijn voorspellende droom kwam uit’

Dromen lijken je soms iets te willen vertellen… Deze drie lezeressen hadden een voorspellende droom: wat zij ’s nachts zagen, werd werkelijkheid.

'Tien maanden later was mijn zoon er'

Paula (39): “Mijn droom dateert alweer van heel wat jaren geleden, maar hij staat nog helder op mijn netvlies. Ik had die droom in december 2004. Ik droomde dat ik een zoontje had en zag precies hoe het mannetje eruitzag; een mooi kindje met een bos haar en grote bruine ogen. Het beeld bleef me bij, het gaf me een heel bijzonder gevoel. Ik had me daarvoor weleens afgevraagd hoe het zou zijn om moeder te zijn, maar daar kon ik me nooit zo veel bij voorstellen. Tien maanden later beviel ik van mijn zoon Savio. Tijdens mijn zwangerschap heb ik nog vaak aan die bewuste droom gedacht. Het gaf me een gevoel van vertrouwen. Pas toen hij vier maanden oud was, realiseerde ik me dat hij er exact uitzag als de baby uit mijn droom. Ik ben gelovig en ervan overtuigd dat God me wilde laten zien wie Savio was. Door de droom ontdekte ik moedergevoelens bij mezelf en kreeg ik zelfs al een band met mijn kind.”
 

'Ik zag dat ze een relatie kregen' 

Henny (48):“Een jaar na mijn scheiding droomde ik dat mijn ex een relatie kreeg met een van mijn beste vriendinnen. Helaas werd die droom waarheid, ondanks dat er daarvoor nog helemaal geen aanwijzingen voor waren. Ik heb het er best moeilijk mee gehad, helemaal omdat mijn ex me veel pijn en verdriet heeft bezorgd. Ook de vriendschap heeft geen standgehouden.”
 

'Dit was zo echt, het moest wel waar zijn'

Saskia (42): “Ik weet nog precies hoe echt mijn voorspellende droom voelde. De beelden waren helder en ‘normaal’ voor een droom. Geen gekke dingen of fantasierijke toestanden. Ik droomde
gewoon dat een collega, die ik al een tijdje niet had gesproken, zwanger was. Toen ik wakker werd, dacht ik: dit was zo echt, dat moet haast wel waar zijn. Het liefst belde ik haar meteen natuurlijk, maar dat vond ik ook raar. Het kan zomaar een beladen onderwerp zijn. Straks was ze ermee bezig en lukte het niet… Ik heb een paar dagen lopen dubben en het toen naast me neergelegd. Twee weken later ging ik langs bij haar werkplek. We kletsten gezellig wat bij en ineens veranderde haar toon. ‘Ik moet je iets vertellen’, zei ze. Ik dacht direct aan mijn droom en verstijfde. Het zou toch niet? Ja hoor! Ze was zwanger. Ik sloeg direct mijn handen voor mijn mond, ik had kippevel en de tranen sprongen in mijn ogen. ‘Ik wist het! Dat heb ik gedroomd’, riep ik uit. Ze was stomverbaasd. ‘We zijn meer verbonden dan je denkt’, zei ze. We hebben elkaar een dikke knuffel gegeven. Ik blijf het bijzonder vinden hoe ik haar toestand blijkbaar toch onbewust heb aangevoeld.”

Lees nog zes voorspellende dromen in Vriendin 18

Foto: iStock

Reageer op dit artikel