Persoonlijke verhalen

Lezeressen vertellen: mijn mooiste Kerst ooit

Vriendin vroeg lezeressen naar hun allermooiste Kerst. Dat leverde bijzondere herinneringen op! Van een huwelijksreis tot magnetron-kerstdiner in het ziekenhuis. En natuurlijk een kerstkindje.

'Wij begonnen de Kerst met een huwelijk' 

Carolijn (45): “Mijn man en ik zijn de dag voor Kerst getrouwd, nu bijna elf jaar geleden. Ik droeg een glanzende paarse rok met zijde en tule en een goud­ kleurige top met prachtige borduursels. Helemaal in de stijl van de feestdagen. We vierden het met dertig vrienden en familieleden. Zorgen over het weer maakten we ons niet; in december hoef je sowieso niet op een stralende dag te rekenen. Kaarsjes en het brandende haardvuur maakten het sfeervol. Kerst zelf brachten mijn kersverse echtgenoot en ik door in Parijs. Het was ontzettend romantisch met alle kerstbomen, lichtjes en… sneeuw! We hebben enorm genoten van onze sprookjesachtige honeymoon. Kerst begint voor ons sindsdien met het vieren van onze trouwdag. En toen we vijf jaar getrouwd waren, zijn we nog een keer naar Parijs teruggegaan.”

'Ik lag in een zwembad in de zon' 

Shanti (37): “Ik heb een heftige relatie met een extreem narcistische man achter de rug. In de periode die ik met hem was, ben ik veel kwijtgeraakt: mijn werk, mijn huis, maar vooral mezelf. Ik had tijd nodig om mezelf te herpakken en vroeg vrienden op Hawaii of ik mocht langskomen. Kerst 2015 bracht ik door in een zwembad in de zon. Voor mij geen feestjurk, maar een zomerjurk! Ik genoot van de sfeer, het lekkere eten, de gezelligheid, de nieuwe mensen die ik daar ontmoette, maar vooral van alle liefde die ik kreeg. De dag na Kerst ben ik jarig, wat ik meteen met mijn nieuwe vrienden kon vieren. Die Kerst vergeet ik nooit meer.”

Lees nog veel meer mooie verhalen in Vriendin 51, of deel jouw mooie verhaal hieronder. 

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram