Persoonlijke verhalen

Lezeressen vertellen: mijn ergste date ooit…

Je kúnt er de liefde van je leven aan overhouden, maar daten kan ook tenenkrommende genante of ronduit hilarische situaties opleveren. Negen lezeressen vertellen in Vriendin 50 over hun ergste dates. Hieronder lees je er alvast twee.

'Hij begroette me in gebarentaal'
Clarissa (32): “Elf jaar geleden maakte ik een pro el aan op een datingsite. Al snel reageerde een aantrekkelijke jongen. Hij gaf me zijn 06-nummer en ik mocht hem sms’en. Na wat over en weer berichten spraken we af bij mij thuis. Die avond tutte ik me op en was ik ontzettend zenuwachtig. Om acht uur precies ging de bel, keurig op tijd. Daar stond hij, mijn date. Hij leek totaal niet op zijn profielfoto, maar wat me vooral ‘verraste’, was dat hij me begroette in gebarentaal. Hij was doof! Ik was zo overrompeld dat ik geen woord kon uitbrengen. We hebben een uur lang voor de tv gezeten en cola gedronken. Er is letterlijk geen woord gezegd. Daarna heb ik hem met handen en voeten duidelijk gemaakt dat ik hoofdpijn had. Hij is weggegaan en stuurde later een berichtje dat ’ie het heel gezellig vond. Het was voor herhaling vatbaar, sms’te hij zelfs. Deze date-story doet het nog steeds goed op feestjes.” 

'Of ik de vuilniszak buiten kon zetten, vroeg hij bloedserieus'
Cecilia (25): “Ik had een man leren kennen via een datingsite. Het was de vierde keer dat we afspraken en hij zou voor me koken. Maar met koken bedoelde hij pannekoeken bakken. Iets wat ik nog wel schattig vond. Nadat we gezellig hadden gegeten, ging ik rond tien uur naar huis.

We stonden bij de deur en hij stelde een vraag waardoor elke eventuele toekomstige date werd uitgesloten: ‘Kun je, als je toch naar beneden gaat, de vuilniszak meenemen?’ Ik dacht dat hij een grap maakte, maar hij keek bloedserieus. ‘Zie ik eruit als gekke Henkie?’ reageerde ik. Hij pakte snel de zak op en liep achter me aan om het klusje zelf maar te doen.” 

Lees verder in Vriendin 50
Lees ook: 'wat ik mijn kind nooit ga vertellen…'

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram