Persoonlijke verhalen

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis…. “Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al.”

‘Onze vier katers hebben genoten van de kalkoen' 
Marthe (41)
: “Die ochtend zette ik de kalkoen die ik voor het diner zou klaarmaken op het aanrecht om alvast te ontdooien, terwijl mijn man en ik met onze dochters naar de kerstmis in de kerk gingen. Stom genoeg vergat ik de deur van de keuken goed achter me dicht te trekken. Dirk, Bram, Jan en Teun vonden dat geen probleem; bij thuiskomst vonden we onze vier katers gezellig met zijn allen op het aanrecht om de kalkoen even ‘voor te proeven’.” 

'En opeens barstte het vuurwerk los…'
Zita (27)
: “Als het om spelletjes gaat, zijn mijn broers en ik enorm fanatiek, dus natuurlijk kwam die Oudejaarsavond het monopolybord op tafel en deden we er alle drie alles aan om te winnen. Tot valsspelen en proberen de regels te verdraaien aan toe. Onze partners kennen ons en kunnen er wel om lachen, maar moeten ook weleens diep zuchten als we weer in een eindeloze discussie over de regels terechtkomen. Zeker als er dan opeens overal vuurwerk losbarst en je het nieuwe jaar ongemerkt begonnen blijkt te zijn met de vraag of een worp ook telt als de dobbelsteen op de grond valt…” 

'Ik was totaal kwijt welke dag het was'
Adrie (53)
: “Ik was nooit als eerste op mijn werk. Toen ik na een kwartier nog steeds alleen was, drong het pas tot me door wat er aan de hand was… Eerste Kerstdag! Ik ben vrij! Ik had het zo druk gehad, dat ik totaal kwijt was welke dag en welke datum het was. Toen ben ik maar naar huis gegaan, heb een lekker bakkie voor mezelf gezet en genoten van die onverwachte vrije dag.” 

'Dagenlang kon ik geen zoetigheid meer zien'
Sylvia (33)
: “We vierden Kerst met twee bevriende stellen en zouden allemaal een gang maken. Hoe het is gebeurd, snappen we nog steeds niet helemaal, maar eenmaal samen bleek dat we allemaal het nagerecht hadden gemaakt. Toch gek, een kerstdiner bestaande uit crème brûlée, chocolademousse en een warme appelbol met vanillesaus. Dagenlang kon ik geen zoetigheid meer zien…” 

Lees nog meer leuke kerstblunders in Vriendin 50. 

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram