Persoonlijke verhalen

Lezeressen vertellen hun grootste schoolblunder

Zie alle ballen maar hoog te houden als werkende moeder, inclusief huishouden en school: studiedagen, verkleedfeesten, traktaties. Dat gaat soms mis… Lezeressen vertellen over hun schoolblunder.

'Sneu dat die moeder haar kind niet verkleed had' 
Josine (38):
“Ik heb me een keer vergist in de datum van Juffendag. En nou had dat helemaal niet zo’n groot probleem hoeven zijn, ware het niet dat ik mijn vierjarige zoontje voor de gelegenheid verkleed had als indiaan, compleet met schmink. Onderweg naar school kwamen we een klasgenootje tegen. Ik vond het nog zo sneu dat die moeder haar kind niet verkleed had. Pas bij het derde niet-verklede kleutertje begon ik te twijfelen. Had ik het dan verkeerd genoteerd? Gelukkig vatte mijn zoontje het sportief op. ‘Geeft niets mama, ik doe wel alsof dit mijn normale kleren zijn’, stelde hij me heel lief gerust.”

'Ze was toch vrij?'
Maroesja (40): “Die studiedagen, dat blijf ik een lastig fenomeen vinden. Zo stond ik een keer op een halfleeg schoolplein, ik had dus weer niet meegekregen dat de onderbouw een dagje vrij was. Daar ging mijn dag werken: ik mocht een kleuter vermaken. Maar ook omgekeerd is het al eens fout gegaan. Had ik mijn dochter lekker een dagje thuis, belde de juf. ‘Eh… waar is Quinty?’ Nou, thuis, ze is toch vrij? Niet dus, het bleek een gewone schooldag te zijn… Tegenwoordig schrijf ik aan het begin van het schooljaar alle vrije dagen in mijn agenda. Nu ik het erover heb, dat moet ik voor dit jaar nog doen!” 

Lees nog 8 verhalen in Vriendin 40 (deze week in de winkels).  

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram