Persoonlijke verhalen

Lezeressen vertellen: ‘Dit staat op mijn bucketlist’

Op dansles gaan, een modellencarrière beginnen of een reis naar Egypte. Deze lezeressen vertellen wat zij in dit nieuwe jaar van hun bucketlist willen schrappen.

Eindelijk naar Egypte
Sigrid (29): “Ik denk dat ik in groep zes zat toen ik als onderwerp voor mijn spreekbeurt ‘Egypte’ koos. Dat was het begin van een levenslange fascinatie. De geschiedenis van het Oude Egypte vind ik zo bijzonder. Het land speelt een grote rol in de verhalen uit de Bijbel en Egypte is natuurlijk wereldberoemd om de farao’s, piramides, hiëroglyfen en  de schatten die zijn teruggevonden.

Ik kan er uren over lezen in boeken, heb tig films en series gekeken over de geschiedenis van het land en iedere mogelijke tentoonstelling in Nederland bezocht. Alleen naar Egypte gaan, dát komt er maar niet van. Ook al staat het al jaren boven aan mijn wensenlijstje, er waren altijd andere dingen die financieel voorrang kregen. Als je de all-inclusivevakantieknallers moet geloven, is Egypte spotgoedkoop. Maar niet het soort reis dat ik wil maken. Ik wil niet één dagje in een bus vol toeristen heen en weer worden gebracht naar Luxor en daar dan precies genoeg tijd hebben om even snel door de hitte langs een paar hoogtepunten te rennen.

Ik wil álles zien, ontdekken en beleven. In april is het eindelijk zover. Dan ga ik vier weken met mijn vriend naar Egypte en heb ik alle tijd om me onder te dompelen in de Egyptische historie en cultuur. Hier droom ik al twintig jaar van. En nu ik eenmaal geboekt heb, duren die paar maanden wachten me al veel te lang. Ik tel de dagen bijna af!”

Op dansles
Iris (24): “Ik was als tiener heel verlegen en durfde bijna niets. Ik was lang, voelde mezelf een enorme slungel en viel liever niet op. Ik was dol op dansen en deed altijd voor de tv mee met videoclips.  So you think you can dance was mijn favoriete tv-programma. Ik vond vooral het stijldansen – een Engelse wals, de tango of de rumba – fantastisch om te zien. Maar zelf op les gaan, dat durfde ik echt niet.

Mijn vriend heeft gelukkig verandering gebracht in die onzekerheid. Hij laat me dagelijks voelen hoe leuk en mooi hij me vindt en daardoor ben ik helemaal opgebloeid. Toen ik hem laatst vertelde hoe jammer ik het vond dat ik vroeger niet op dansles heb gezeten, zei hij dat het hem ook wel leuk lijkt. ‘Waarom doen we dat niet gewoon?’ vroeg hij. Nu hebben we ons opgegeven om te beginnen bij een dansschool in de buurt. Ik kan mijn geluk niet op. Dansles op zich lijkt me al fantastisch, maar dansen met hém lijkt me nóg veel leuker!”

Model worden
Lizette (23): “Twee jaar geleden ging ik voor een fotografiestage naar Los Angeles. Gek genoeg kwam ik daar al snel vóór de camera terecht, in plaats van erachter. Ik werd gescout als model. Het was een toptijd. Alleen moest ik op een gegeven moment weer terug naar Nederland, omdat ik geen visum had. De afgelopen twee jaar heb ik dat met hulp van twee advocaten, veel gedoe en héél veel geduld geregeld en dit jaar ga ik dan echt terug naar de stad waar ik zo dol op ben geworden. Ook al is het idee dat ik mijn familie en alles wat bekend is achter moet laten in Nederland best lastig, ik ga dit doen!”

Wat staat op jouw bucketlist? Reageer hieronder! 

Reageer op dit artikel

Instagram