Persoonlijke verhalen

Lezeressen vertellen: ‘Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

‘Ik heb jullie match nooit begrepen’
Olga (44): “Ik was op een vrijgezellen- feest en had via via gehoord dat een van de meiden onlangs haar relatie had verbroken. Ik vond haar vriend altijd al een vervelende vent en was blij voor haar dat ze van hem af was. We hadden er nog niet met elkaar over gesproken en pas na een wijntje of drie, vier, kwamen we naast elkaar te zitten en vond ik dat het moment daar was om ernaar te informeren: ‘Ik hoorde dat het uit is? Ik heb jullie match ook nooit begrepen, als ik heel eerlijk ben’, begon ik het gesprek, lichtelijk aangeschoten en dus lekker ongeremd.Aan haar kwade gezicht zag ik direct dat ik voor een verkeerde benadering had gekozen. ‘We hebben een korte break gehad, en zijn sinds twee weken weer bij elkaar’, zei ze bits. Ik wist niet waar ik kijken moest! Ik besloot het zo eerlijk mogelijk op te lossen door te zeggen dat ik bijzonder ontactvol was geweest, maar dat ik hun match gewoon niet zag.‘Maar ik ben natuurlijk ook geen relatiedeskundige’, grapte ik vervolgens. Ze kon het echter niet waarderen. Niet veel later hoorde ik dat hun relatie definitief voorbij was. Zat ik dus toch goed met mijn voorgevoel. Maar ik zal het nooit meer hardop uitspreken.”

'Hij was bepaald niet op vakantie geweest…’
Faye (43): “Ik zei tegen een buurman, met wie ik niet zo heel veel contact had: ‘Goh, wat ziet u er lekker uitgerust uit, bent u net op vakantie geweest?’ De man reageerde niet helemaal zoals ik had verwacht:‘Vakantie? Ik heb net mijn vrouw begraven!’ Hij was in diepe rouw en ik had niet eens meegekregen dat hij zijn vrouw had verloren. Oeps…” 

'Gatver, er heeft iemand een wind gelaten’
Tanja (31): “Mijn vriend en ik waren nog niet zo lang bij elkaar, toen hij mij voor het eerst meenam naar een verjaardag bij zijn ouders. Ik was begin twintig en een echte flapuit: wat in mijn hoofd opkwam, zei ik. We stonden met wat mensen te praten, toen ik ineens een vieze lucht rook. ‘Gatver, er heeft iemand een wind gelaten’, tetterde ik, terwijl ik mijn neus demonstratief dichtkneep. Mijn vriend gaf me een duw in mijn zij, als teken dat ik mijn mond moest houden. Later vertelde hij dat zijn tante, die vlak bij me stond, een stoma heeft en die wilde nog weleens ruiken. De familie weet dat, maar het is natuurlijk niet iets wat je meteen aan je nieuwe vriendin vertelt. Ik vond het zó genant, helemaal omdat ik het zo hard had gezegd. Ze moet het hebben gehoord.” 

Lees meer gênante verhalen in Vriendin 45. 

Reageer op dit artikel

Instagram