Persoonlijke verhalen

Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Je kind horen lachen, een kop koffie in de zon: wie gelukkig wordt van kleine dingen, beleeft bijna elke dag wel een geluksmomentje. Onze gasthoofdredacteuren zijn hier alle twintig heel goed in. 

‘… Cappuccino in de zon’
Marije: “Op een bankje in de zon genieten van mijn cappuccino. Zo simpel kan geluk zijn.” 

'…Een avond in de tuin' 
Susan
: “Als ik thuiskom na een dag voor de klas als juf, voel ik meteen een paar kinderarmen om me heen.‘Ik heb je gemist, mama’, zegt een van mijn kinderen dan. Met het gezin eten we aan de picknicktafel in onze tuin. Onze kinderen vertellen wat ze die dag hebben meegemaakt en vragen aan mijn man en mij hoe onze dag was. Onze hond is blij dat hij niet meer alleen is en legt zijn kop afwisselend op mijn en mijn mans schoot. Als de borden leeg zijn en de verhalen verteld, praten mijn man en ik nog wat.Voordat ik aan het avondritueel begin,geniet ik nog even van alles om me heen. Kippen scharrelen voorbij, verderop liggen een paar koeien loom in de wei. Dan weet ik: ik ben thuis!”

'…Bijkletsen met vriendinnen' 
Marjolein
: “Voor de vorm op de menukaart kijken, maar eigenlijk al weten dat je de geitenkaassalade neemt en uren kletsen over alles wat ons bezighoudt: een etentje met een goede vriendin maakt me altijd gelukkig.” 

Lees nog meer verhalen in Vriendin 37.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram