Persoonlijke verhalen

Irene Moors: ‘Ik was wel klaar met stilzitten’

In Vriendin 13 vertelt Irene Moors over haar overstap naar SBS. Ook vertelt ze over haar gezin. “Ik denk dat ik een goede moeder ben. Mag ik dat zeggen van mezelf?”

Maar liefst 26 jaar was ze een van de grootste RTL-coryfeeën. Dus sloeg het nieuws dat Irene overstapte naar SBS in als een bom.

Met De vreemde eend mag je meteen de zaterdagavond vullen. Spannend?
“De laatste keer dat ik een zaterdagavondshow presenteerde, was met De Carlo & Irene Show, in het jaar 1603 geloof ik. Dus ja, het is spannend. Het spreekt van vertrouwen dat SBS me meteen zo’n zaterdagavondshow geeft. Toen ik bij SBS kwam, was iedereen daar zo aardig en positief, dat ik er vrolijk van werd. Ik besef dat de verwachting hoog is, maar ik weet wat ik kan.”

Was dat bij RTL anders?
“Kijk, ik heb daar natuurlijk niet voor niets 26 jaar lang met heel veel plezier gewerkt. Voor de programma’s die Carlo en ik maakten, werkten we met productiemaatschappijen waar we onze eigen ‘families’ hadden. Bij RTL zelf kwam ik niet zo veel, maar na het stoppen van Life 4 you was ik daar opeens wel van afhankelijk. Iedereen daar was óók vriendelijk; ze gunden me eerst rust, ‘want ik had zo hard gewerkt’. Maar na een tijdje dacht ik: leuk, maar ik ben nog niet pensioengerechtigd en ben nu wel klaar met stilzitten. Ik wil iets doen!”

Maar dat kreeg je niet?
“Ze hebben het wel geprobeerd, ze hebben me zelfs drie programma’s aangeboden. Maar die pasten niet bij me. Het waren bestaande titels die andere mensen al gedaan hadden. Ik wilde met iets nieuws komen. Daarnaast zag ik programma’s die ik wél leuk vond naar andere mensen gaan. Hoeveel ruimte krijg ik hier, begon ik te denken. En toen kwam SBS langs.”

Wat voor moeder ben jij?
“Streng doch rechtvaardig? Ik ben in elk geval moeder, geen vriendin. Het is natuurlijk leuk als je goed met je dochter om kunt gaan. Ze vertelt me alles en daarmee prijs ik me gelukkig. Blijkbaar reageer ik dus goed, want ze vertrouwt me. Ja, ik denk dat ik een goede moeder ben. Mag ik dat zeggen van mezelf? Ik probeer hier in huis ook de sfeer goed te houden. Als Rosalie af en toe in een puberhumeur is, ga ik op dat gestampvoet en zo gewoon niet in. Dat noem ik ‘tijdelijk ontoerekeningsvatbaar’, daarna is het allemaal weer prima. Ik heb gewoon leuke kinderen."

Lees het hele interview in Vriendin 13 (vanaf morgen in de winkels). 

Foto: Ruud Hoornstra

Reageer op dit artikel

Instagram