Persoonlijke verhalen

Interview met Fleur Agema

PVV-politica Fleur Agema (38) spreekt zich fel uit tegen misstanden in de zorg. Een onderwerp dat dicht bij haar staat, want ze heeft MS. Sinds vorig jaar is ze samen met partijgenoot Léon de Jong (33), met wie ze in februari dochtertje Ziva Wies kreeg. ‘Sinds de komst van mijn dochter heb ik nee leren zeggen.’

Het gebouw van de Tweede Kamer is streng beveiligd: als je daar een afspraak hebt, gaat je tas door een scanapparaat, loop je door een detectiepoort en moet je eerst je identiteitsbewijs laten zien. En als je een afspraak hebt met Fleur Agema van de PVV, zijn de maatregelen extra streng. Dan loopt er een beveiliger met je mee naar het partijkantoor en moet je door nóg een detectiepoort. Pas dan kun je eindelijk naar binnen. 

Ik wist dat PVV-leden beveiligd werden, maar zo streng…
“Tja, ik ben eraan gewend. Ik werk al ruim acht jaar voor de PVV en ik weet niet beter. Het is niet
anders. Helaas mag ik verder niets zeggen over onze beveiliging, dus hier moet ik het bij laten.”

Begrijpelijk. Het zomerreces is bijna afgelopen. Mis je je dochtertje Wies nu je weer aan het werk bent?
“Ja, heel erg. Ik vind het best lastig om haar naar de crèche te brengen. Ze is nog maar zo klein.”

Hoe is het voor jou om moeder te zijn?
“Heel gewoon, eigenlijk. Ik dacht altijd dat een kind je leven op z’n kop zette, maar eigenlijk gaat alles door. Wel is het nog gezelliger geworden sinds Wies er is. Wat ik ook leuk vind, is dat ik nu in een ander circuit zit, met allemaal andere ouders. Ik heb ineens een ander soort gesprekken, namelijk over kinderen. Wies is gelukkig een makkelijk kind. De eerste tijd sliep ze zelfs tot acht uur ’s ochtends door. Helaas voor ons is dat nu afgelopen. Om half zes begint ze te kwebbelen en na een minuut of tien gaat ze huilen. Dus dan moet een van ons er uit. Maar verder is Wies een vrolijk meisje, aan wie mijn vriend Léon (fractievoorzitter van de PVV in Den Haag, red.) en ik heel veel plezier beleven.”

Lees het hele interview in Vriendin 34. 

Reageer op dit artikel

Instagram