Persoonlijke verhalen

Interview met Dan Karaty

In het nieuwe programma Dance, dance, dance is Dan Karaty (38) jurylid. Werk is belangrijk voor hem, maar zijn gezin gaat voor: als zijn vrouw Natasha, dochter Quinn of zoon Daniel hem nodig hebben, komt hij naar huis, naar Amerika. “De kinderen zijn mijn grote geluk.”

Fris en fruitig komt Dan Karaty aanlopen op het terras van het Amsterdamse hotel waar hij verblijft. Hij is weer even in het land vanwege opnamen voor het RTL 4-programma Dance, dance, dance. Dat Dan er zo wakker uitziet, is knap als je bedenkt dat hij pas deze ochtend, héél vroeg, is geland op Schiphol vanuit zijn woonplaats New Jersey, vlak bij New York.

Binnenkort kunnen we je nieuwe programma Dance, dance, dance zien. Vertel!
“Dat wordt te gek. Vijf koppels met minstens één en soms twee bekende Nederlanders doen bekende dansscènes uit films, clips en optredens na. Ze zijn geen professionele dansers, maar ik sloeg steil achterover toen ik zag hoe goed ze zijn. Ze werken keihard en dat zie je. Echt, je gaat versteld staan.”

Hoe vaak dans je zelf nog?
“Niet vaak. Ik reis veel, heb twee kinderen en heb daardoor geen tijd om nog in een dansstudio te komen. Bij elk programma dat ik maak, zie ik geweldige dansers. Daardoor besef ik dat ik het dansen best mis. Maar danser zijn is een fulltimebaan, je moet trainen en in vorm blijven. Ik ben fit en sport veel, maar het afgetrainde lichaam van een danser heb ik allang niet meer. Toch geloof ik dat ik het terug kan krijgen als ik er weer hard aan werk. Daar moet ik alleen niet te lang mee wachten.”

Lees het hele interview in Vriendin 35 van deze week.

Reageer op dit artikel

Instagram