Persoonlijke verhalen

Interview: Kim-Lian van der Meij en Dirk Zeelenberg

Heb jij het nieuwe zondagmiddagprogramma Thuis op zondag al gezien? Een écht familieprogramma, zeggen presentatoren Kim-Lian van der Meij (34) en Dirk Zeelenberg (46). “Wij zijn allebei familiemensen. Daarom zijn we gevraagd. Het moet een feestje zijn waar je met het hele gezin voor gaat zitten.”

SBS hoopt met jullie in het gat te duiken dat RTL-coryfeeën Carlo en Irene achterlieten. Is het niet eng om tegen hun succes te moeten opboksen?
Dirk: “De lat ligt inderdaad hoog, met Carlo en Irene als illustere voorgangers. Het is logisch dat iedereen ons met hen vergelijkt. Niet dat we ze nadoen, hoor. Dat durf ik niet eens, wil ik niet eens. Ik ben een paar keer te gast geweest bij Carlo en Irene en zij zijn echt goed. Maar ik denk niet: zo moeten wij dat ook doen. Ik kijk nooit naar anderen, ook niet als ik acteer. Kim-Lian en ik moeten ons als duo nog helemaal ontwikkelen. Een duo ben je niet, dat word je. Misschien.”

Als je jullie zo samen ziet lachen en praten, denk je meteen: die twee kennen elkaar al jaren!
Dirk: “We kennen elkaar nog maar net! Dit is welgeteld de vierde keer dat we elkaar zien.” Kim-Lian: “Toch heb ik het idee dat het vanaf de eerste ontmoeting al klikt.” Dirk: “Ik ook. Maar misschien slaan we elkaar over een paar maanden wel de hersens in!” Kim-Lian: “Daar kan ik me eerlijk gezegd niks bij voorstellen. Jij neemt jezelf, net als ik, niet al te serieus, hebt humor en houdt van keten. En ik vind het leuk dat je zo eerlijk en direct bent.”

Maar waarom dan jullie twee?
Kim-Lian: “Ik denk dat ze ons gekozen hebben, omdat ze twee familiemensen bij elkaar wilden zetten. Thuis op zondag is namelijk een echt familieprogramma. De combinatie man-vrouw kan bovendien een interessante chemie opleveren. Tegen Dirk en mij zeiden ze: ‘Ga maar eens een kop koffie drinken met elkaar.’ Eigenlijk was dat meteen leuk. Gezellig. 

Lees het hele interview in Vriendin (40) van deze week. 

Reageer op dit artikel

Instagram