Persoonlijke verhalen

In zes stappen meer geluk: werkt het echt?

We willen allemaal gelukkig zijn, maar wanneer zijn wij dat nou?

In Vriendin 47 vind je het artikel 'In 6 stappen meer geluk' geschreven door lifestyle stagiaire Anne. Zij is dit stappenplan gaan volgen om te kijken of ze er echt gelukkiger van wordt. Benieuwd of het voor Anne werkt? Lees dan verder!

Maandag: stap 1 pak je eetpatroon aan
Terwijl ik in de trein naar huis zit, schrijf ik mijn boodschappen-lijstje. Trots kijk ik naar mijn lijstje, er staan alleen gezonde dingen op. Wortels, komkommer en hummus voor snackmomenten, salade, quinoa, fetakaas en verschillende groenten voor het avondeten. Vol goede moed stap ik de supermarkt in en daar ging het bijna mis. Milka is in de aanbieding en die lekkere ovenchips van Lays… Met enorme wilskracht loop ik de actiestand voorbij. Een halfuur later stap ik vol trots op de fiets met een overvolle tas met groenten, zonder chocola en andere ongezonde snacks.

Dinsdag: stap 2 zoek je doel
Ik zit achter mijn bureau en dacht creatief te zijn met een woordweb. Kleurtjes liggen naast het papier. Het eerste woord dat ik opgeschreven heb is ondernemen, meer heb ik ook nog niet. Wat wil ik doen en bereiken? ''Mijn blog!'', schoot mij opeens te binnen. Ik ben ooit een blog begonnen over verschillende verhalen van vrouwen, die ze graag met anderen willen delen. Maar deze is nooit echt van de grond gekomen. Hier moet ik weer iets mee gaan doen. Ik vul enthousiast mijn woordweb aan.

Woensdag: stap 3 vier je successen en stap 4 de twintigsecondenregel

Ik ga vaak met tegenzin naar de sportschool, maar ik kom er altijd vrolijk van terug. Die vrolijkheid kan ik me nooit echt meer herinneren als ik naar de sportschool moet, daarom ben ik er ook al een tijdje niet geweest. Om het sporten wat makkelijker te maken heb ik, voordat ik ga werken, mijn tas met sportkleding alvast klaargezet. Toen ik terugkwam van werk was ik de tas helemaal vergeten. Het was even een slikken toen ik hem zag staan. Maar ik ben gegaan! Om even mijn succes te vieren heb ik na het sporten een heerlijk voetenbadje genomen.

Donderdag: stap 5 vergeet niet te genieten
Ik heb het de laatste tijd zo druk, dat ik geen tijd meer voor mezelf heb. Daarom besloot ik de afspraken die ik had staan allemaal te verzetten en even een moment aan mijzelf wijden. Daarom plofde ik deze avond lekker op de bank met Netflix.

Vrijdag: stap 6 geluk voor later
Eigenlijk moet ik elke dag mijn succes momenten opschrijven. Dit ben ik vergeten. Dus ik schrijf mijn succesmomenten van de hele week op.

  • Ik heb geen suiker gehad deze week! Hoe ik mij hierbij voel? Super goed! Ik ben trots op mezelf dat ik dit volgehouden heb. Nu doorzetten.
  • Dat ik naar de sportschool ben gegaan en niet halverwege ben omgekeerd. Dit is altijd een obstakel, die ik deze keer heb weten te overwinnen. Zie je wel dat ik het kan!

Conclusie
Dit stappenplan volgen is zeker een succes voor mij. Of het me echt gelukkiger maakt, durf ik niet te zeggen. Ik ben wel meer tevreden over mezelf en door het volgen van het stappenplan ben ik erachter gekomen dat ik veel meer kan dan ik dacht.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram