Marlies koos voor haar verboden liefde: 'We leken goede vrienden'

Merel: ‘Ik houd niet van seks, dus mijn man heeft een minnares’

‘Mijn man heeft al jaren een minnares. Hij ziet haar eens per twee weken. Ik weet daarvan; hij plant die avonden samen met mij.’

‘Mijn man heeft al jaren een minnares. Hij ziet haar eens per twee weken. Ik weet daarvan; hij plant die avonden samen met mij. Op zo’n avond eet hij thuis bij mij en de kinderen, daarna vertrekt hij naar haar.’

‘Hij komt altijd rond een uur of twaalf thuis. Dat hebben wij afgesproken en hij houdt zich er strikt aan. Als ik moe ben, ga ik al slapen. Dan warm ik ons bed vast op tot hij lekker tegen mij aan komt kruipen. Veel mensen zullen dit bizar vinden, maar voor ons werkt het perfect. Ik zou zelfs niet anders wíllen!

Gewoon niet fijn 
Het punt is namelijk dat ik niet van seks houd. Helemáál niet. Hoe dat komt, weet ik niet. Er is mij vroeger nooit iets naars overkomen, ik ben geen slachtoffer van misbruik. Ik denk zelf dat ik aseksueel ben, dat ik ben geboren zonder lustgevoelens. Eén procent van de mensheid is aseksueel; zij vinden seks gewoon niet fijn. Ik merkte dat al toen ik jong was. Mijn vriendinnetjes waren nieuwsgierig naar de eerste keer, ik zag er alleen maar tegenop. Niet omdat ik het eng vond, maar omdat het me vies en stom leek.  Masturberen heb ik nooit gedaan, ik voelde simpelweg de aandrang niet.

‘Ik hield het vol omdat ik naar kinderen verlangde’

Het ging me tegen staan
Ik had wel vriendjes, maar hield ze altijd op afstand. Zoenen ging nog net maar zelfs dat vond ik niet echt prettig. Maar bij mijn man, die ik op mijn achttiende leerde kennen, kwam ik op een gegeven moment niet meer onder seksueel contact uit. En omdat ik zoveel van hem hield, deed ik het toch. Maar ik genoot er totaal niet van; iedere keer was het weer op mijn tanden bijten. Toch hebben we tot aan de geboorte van onze tweeling regelmatig gevreeën. Ik hield het vol omdat ik naar kinderen verlangde. Maar na de geboorte van onze zoons kon ik het echt niet meer opbrengen. Het stond me zó tegen.

Grote klap
Mijn man wist altijd al dat ik er niet dol op was, maar dit was een grote klap voor hem. Omdat ik grote problemen voorzag voor de toekomst, ben ik zelf met het idee gekomen dat hij een minnares zou zoeken. Iemand die net als hij getrouwd was, die een fijn huwelijk had, maar goede seks miste. Hij heeft een geschikte vrouw gevonden, via een speciale site voor gebonden mensen die een aanvullende relatie zoeken. Natuurlijk vond ik het in het begin moeilijk. Ik was bang dat mijn man verliefd zou worden, dat ik hem zou verliezen. Maar ik wist ook dat als ik hem dit niet gunde, hij het vroeg of laat ergens zou zoeken, waarschijnlijk buiten mij om. Dat was nog veel gevaarlijker. En het heeft goed uitgepakt.

Zijn minnares staat er hetzelfde in als hij. Zij heeft een zieke man, waardoor ze niet meer aan haar trekken komt. Samen maken ze het tweemaal per maand fijn in bed. Maar verder is er niets. Geen verliefdheid, geen wens om vaker samen te zijn. En ik ben veel gelukkiger nu ik niet meer tegen mijn zin hoef te vrijen. Iedereen happy dus!’

Lees ook: ‘Ik, zoenen met een ander? Ik snap niet hoe dit kon gebeuren’ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zou jij ermee om kunnen gaan als je vriend/man een minnares heeft?

 • francis.roelofs
 • lady-bird-only
  lady-bird-only
  ik ben ik dus ...... als ik voor een relatie ga , dan ben ook ik toegeweid aan hem , En verwacht het ook van zijn kant . Dus .echt geen minnares of anders om . heb het mogen ervaren in het verleden . nooit meer nee . 1 voor 1 .(k)
  Beantwoorden
 • lady-bird-only
  lady-bird-only
  ik ben ik dus ...... als ik voor een relatie ga , dan ben ook ik toegeweid aan hem , En verwacht het ook van zijn kant . Dus .echt geen minnares of anders om . heb het mogen ervaren in het verleden . nooit meer nee . 1 voor 1 .(k)
  Beantwoorden
 • zonnebloem129
  zonnebloem129
  nee als je niet goed genoeg bent dan weg wezen met zo n man
  Beantwoorden
 • D@ni
  D@ni
  Als hij mij dan ook mijn pleziertjes gunt... dan heb ik er niks op tegen :D
  Beantwoorden
 • Annita
  Annita
  zou er niet mee kunnen leven.
  Beantwoorden
 • kattenvriendin
  kattenvriendin
  om precies de zelfde reden als de dame uit het verhaal. ik ben n.n ook a-sexueel
  Beantwoorden
 • qwertyqwert
  qwertyqwert
  Ik zou niet willen en niet kunnen delen in een relatie. Je gaat voor elkaar of je gaat niet voor elkaar en in het laatste geval is er altijd iemand die teleurgesteld zal zijn.
  Beantwoorden
 • yootje73
  yootje73
  Vreemd gaan of een relarie naast ons huwelijk?? Nou, dan is het echt exit manlief!!! Ik tolereer niet dat mijn man naast mij nog iemand anders zou hebben. Ben zelf monogaam en ik verwacht van hem niet anders!
  Beantwoorden
 • melizzy
  melizzy
  De liefde tussen mijn man en mij is toch al over van mijn kant...dus tja...! Als dat niet zo was zou het eerlijk gezegt wel iets moeilijker zijn...maar echt tegen zou ik ook dan niet zijn denk ik.!
  Beantwoorden
 • boekenwurm7
  boekenwurm7
  ik zou dat niet kunnen verdragen, maar als ik zo dat verhaal lees van Merel kan ik er wel enigzins begrip voor opbrengen om het op deze manier op te lossen, toch zou ik het dan nog heel moeilijk vinden
  Beantwoorden
 • il43
  il43
  ik zal gek worden en heb mijn vriend voor mij alleen. en nu ik hem na 25 jaar terug heb moest ik er niet aan denken
  Beantwoorden
 • nicky
  nicky
  Wat van/voor mij is, is van/voor mij. Als hij niet genoeg heeft aan mij, dan gaat hij maar helemaal weg naar een andere vrouw!
  Beantwoorden
 • minette.holwerda
  als het zoals in dat verhaal zou zijn, zou ik er mee kunnen leven. Als ik er maar vanaf weet. Bedoel mannen zijn mannen, die hebben gewoon echt sex nodig .. en 2 x per maand vind ik nog weinig hoor! Kijk in mijn geval zou ik het niet pikken,aangezien ik gewoon van sex hou..dus als ie het dan bij een ander zou zoeken zou ik woest worden,.. Maarja in de situatie van merel... vind ik dit een top idee.
  Beantwoorden
 • helena.bijlschaminee
  helena.bijlschaminee
  1 x vreemdgaan zou ik kunnen vergeven, maar een minnares nee dan is het helemaal over....en uit.
  Beantwoorden
 • wilma schoenmakers
  wilma schoenmakers
  nee dat kan echt niet blijft hi maar gelijk voorgoed bij haar
  Beantwoorden
 • D@ni
  D@ni
  Ligt aan de situatie... als we beiden elkaar plezier gunnen met een ander, waarom niet?
  Beantwoorden
 • sandy.vanderwelle
  sandy.vanderwelle
  Ik zou niet kunnen nu,maar heb ook een goed fijn huwelijk.maar vind prachtig dat kan binnen een relatie
  Beantwoorden
 • h.althof
  h.althof
  nne, een relatie heb je met zijn tweeen, 3 is een te veel. Ik zou zijn tas voor hem inpakken!
  Beantwoorden
 • h.althof
 • PatriciaB70
  PatriciaB70
  nee dat zou ik echt niet goed vinden. Ik ben met hem getrouwd om hem helemaal voor mij alleen te hebben. Maar wij hebben dan ook nog steeds na 10 jaar regelmatig fijne seks.
  Beantwoorden
 • quinta8479
  quinta8479
  in een relatie hoor je niet van een ander te snoepen dat zou ik ook niet doen en ik verwacht dat hij dat dan ook niet doet.
  Beantwoorden
 • Leffers1991
  Leffers1991
  Er zijn zoveel redenen! Misschien kan één van beide geen seks hebben. Seks is een belangrijk onderdeel van een relatie, iemand die erg van seks houd, en haar partner niet meer kunt dan vind ik heb wel begrijpelijk als hij/zij die spanning buiten de deur zoekt. Ik zelf zou er wel problemen mee hebben, maar dat komt omdat ik jaloers aangelegt ben. Zelf mijn wildste fantasieen over trioo'tjes kunnen niet waargemaakt worden. Maar ik heb er ABSOLUUT begrip voor! Ik vind het erg knap van men die dat wel kan!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem
  jaa ik vind het ook niet fijn heb twee kinderen en doe het nu eerlijk gezegd om hem een plezier te doen maar voor mezelf liever niet
  Beantwoorden
 • Ans.Richter
  Dat ligt eraan, zoals dit verhaal hierboven snap ik heel goed, maar ik denk niet dat ik er blij mee zou zijn.
  Beantwoorden
 • Iriseyecolor
  Iriseyecolor
  Hoeveel je van hem houdt. Daar ligt het aan. Dan maakt het niets uit. Kan me voorstellen dat niet valt te snappen of begrijpen.zolang jij op 1 staat! Maar makkelijk is het niet........
  Beantwoorden
 • Xiendao
  Xiendao
  Dit is nou echte liefde! Respect voor deze vrouw en haar man. Hoe egoïstisch zou het zijn om van hem te verwachten dat hij monogaam blijft terwijl zij geen behoefte heeft aan seks, maar hij wel?! Dit is zoveel van iemand houden dat je die ook zijn geluk gunt, no matter what. Ik zou deze vrouw zo een knuffel willen geven. Gelukkig bestaan er nog mensen die niet alleen aan zichzelf denken en out of the box kunnen denken. Respect!
  Beantwoorden
 • sophie.vles@gmail.com
  Eigenlijk ben ik ertegen, als je voor iemand gaat, dan blijf je die ook trouw. Maar anderzijds.... ik heb een superlieve vriend en die is a sexueel. Knuffelen kan nog net, maar sex. echt niet! Ik snap het wel dat zij dat zo oplossen. Ik denk er ook wel eens stiekem overna, maar mijn vriend zou dit echt niet willen.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem
  :( van ze lang zal ze leven niet
  Beantwoorden
 • Anoniem
 • Anoniem
  Anoniem
  Mijn man is asekueel Ik kan niet met een andere man alleen maar sex hebben.ik heb anders naar onze relatie leren kijken.Niet makkelijk.maar kijk naar wat we wel samen hebben en dat is heel veel .Maar misschien de sex wel.!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Sanne
  NEEEEEE, Ik denk dat je man je niet goed kan neuken Ik kan me er niets bij voorstellen sorry
  Beantwoorden
 • Anoniem
  berinetje
  wat fijn dat jullie het zo hebben op kunnen lossen en dat jullie er beiden tevreden over zijn en er goede afspraken over gemaakt zijn ik kan het van jullie beiden goed begrijpen dat jullie het zo oplossen
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Menno Nitwit
  Ik ben een man met sex vriendinnen Mijn vrouw is ziek en kan helaas geen sex meer met mij hebben. We hebben wel geprobeerd of we apart verder konden, maar dat ging echt niet, we houden van elkaar, en mijn vrouw zou gewoon niet goed voor zichzelf kunnen zorgen. Ik merk dat mensen met een "volwaardige" relatie altijd negatief reageren. Blijkbaar moet je toch zelf ondervonden hebben hoe het is, om niet monogame relatie te kunnen begrijpen. Wanneer ik opnieuw zou kunnen kiezen zou ik wel moeite hebben met een vrouw die gezond is, maar geen sex wil hebben. Je gaat toch twijfelen aan jezelf als man. In dat opzicht heb ik wel bewondering voor de man in dit verhaal, die ondanks de afwezigheid van een intieme lichamelijke band, toch bij zijn vrouw blijft.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Tommy
  Wat een hoop domme reacties hier. Het gaat om de situatie dat 1 van de 2 asexueel is, dus totaal geen sex wil. Als je niet wil delen, dat moet je ook sex willen hebben, of in ieder geval je man/vrouw kunnen/willen bevredigen. Je kunt niet als vrouw (of man) zeggen ik ben te oud of ik wil geen sex, en de partner, totaal gefrustreerd achter laten. Persoonlijk zit ik ook in z'n relatie, heb geen minnares, nooit aan gedacht ook. Maar het niet/nauwelijks kunnen zoenen of knuffelen en totaal geen vrijwillig aangenaam sex met elkaar hebben, is een hele grote frustratie die ik al jaren moet verdragen. Ook hier, sinds de kinderen er zijn, 10 jaar geleden, is het libido van mijn vrouw naar 0 teruggevallen.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  email
  ik ben een man , maar ik vind het ook helemaal niet fijn om sex te hebben
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen