Persoonlijke verhalen

Ik ben trots op mijn lichaam!

Misschien heb je geen maatje 36 en lang golvend haar, maar ben je wel in balans. Ry, Ramona, Maureen en Helma zijn dat ook: “Niet perfect, maar wél gelukkig!”

Helma(35) is getrouwd met Patrick (43). Samen hebben ze dochter Merle (5). Helma is gezinshuishouder en voedingsdeskundige. Ze is trots op haar lichaam nadat ze boulimia en kanker overwon.

"Ik heb boulimia gehad. Ik had eetbuien en braakte vervolgens alles weer uit. Maar toen ik graag zwanger wilde worden, en het lukte niet, wist ik: ik moet hier wat aan gaan doen. Dat is gelukt, ik viel af en had ook geen eetbuien meer. Ik werd zwanger en 5 jaar geleden werd Merle geboren."

Tevredenheid heeft niets met je uiterlijk te maken, dat zit tussen je oren, ontdekte Helma. Nu helpt ze andere vrouwen om zichzelf te accepteren. Op haar Facebookpagina Afvallen? Bloed, zweet en biefstuk schrijft ze over deze en andere inzichten.

Lees het hele verhaal van Helma en de verhalen van Ry, Ramona en Maureen in Vriendin 2.

Reageer op dit artikel

Ben jij trots op je lichaam?

Ja, omdat...

het een gezond lichaam is !

Anders, namelijk...

eerst niet omdat ik wat te zwaar was, ben vorig jaar onder begeleiding 15 kilo afgevallen, maar ik moet nu weer wennen aan mijn slankere ik.

Instagram