Persoonlijke verhalen

Het jaar van… O’G3NE

Hoe was 2015 voor jou? Bekende én onbekende Nederlanders vertellen. O’G3NE: ‘Veel van onze dromen zijn uitgekomen.’

n december vorig jaar wonnen de zussen Lisa (21), Amy (20) en Shelley (20) als O’G3NE The voice of Holland. Sindsdien is er heel wat veranderd in hun leven. Een terugblik van toen tot nu.

De blijdschap is van hun gezichten af te lezen als Lisa, Amy en Shelley in januari aan de tafel in de Kauwgomballenfabriek in Amsterdam zitten. Ze hebben zojuist live gezongen in een radioshow van Qmusic. Amper twee weken ervoor wonnen ze The voice of Holland. “Het is sindsdien één groot gekkenhuis. Honderden positieve reacties, aanvragen voor interviews, boekingen… En de huldiging in ons dorp Fijnaart was zó mooi. Een haag van mensen stond op ons te wachten”, vertelt Lisa. De zussen genieten er enorm van, maar ze hebben het met Kerst en Oud en Nieuw bewust even rustig aan gedaan. “We waren gezellig thuis met onze familie. Dat rustpunt was voor ons belangrijk. Ook vanwege onze moeder, die ernstig ziek is. We wilden graag bij haar zijn. Zij is onze grote drijfveer. Niet voor niets hebben we de O, haar bloedgroep, in de naam van onze groep gezet”, zegt Shelley. Hun moeder Isolde is 46 jaar en lijdt aan een zeldzame bottumor. Net op het moment dat Shelley, Lisa en Amy aan The voice begonnen, vertrok Isolde voor een paar maanden naar Frankrijk om daar een speciale bestraling te ondergaan. Lisa: “Ze stond erop dat wij hier zouden blijven en vond dat we deze kans moesten grijpen. Het was moeilijk, maar we hebben dat gedaan. Daar is ze heel trots op. Sinds de behandeling gaat het gelukkig redelijk goed met haar.”

Het showbizzleven is niet nieuw voor de zusjes. Ze vormden eerder een meidengroep onder de naam Lisa, Amy en Shelley. Amy: “Muziek zit in onze genen. We zijn niet anders gewend. Onze vader schrijft liedjes en is onze vocal coach.” Inmiddels zijn ze klaar om zich dit jaar fulltime te gaan bezighouden met O’G3NE. Lisa is gestopt met haar studie, Amy heeft haar baan als kapster opgezegd en Shelley werkt niet meer in de horeca. Shelley: “We zijn benieuwd hoe het verder gaat, na The voice. Heel spannend!”

Lees meer over het jaar van O'G3NE in ons extra dikke kerstnummer (nummer 51). 

Reageer op dit artikel

Instagram