Persoonlijke verhalen

Het jaar van… Humberto Tan

2016 was voor Humberto Tan (51) het jaar waarin het prijzen regende. Hij won een Televizier-Ster, de Sonja Barend Award en werd gekozen tot Omroepman van het jaar. Kan 2017 dit jaar nog overtreffen? “Als ik afgelopen jaar iets heb geleerd, is dat het moeilijk is om vooruit te kijken.”

‘Televizier-Ster of niet, thuis moet ik gewoon het vuilnis buiten zetten’ 

 

Wat doet zo veel succes met je?
“Natuurlijk ben ik trots, maar het verandert me niet. Laatst kwam ik mensen tegen met wie ik vroeger op school heb gezeten en zij zeiden: in principe ben je niets veranderd. En dat is ook zo: ik zat altijd vol energie, was ondernemend en nieuwsgierig. Dat ben ik nog steeds. Dat is wie ik ben.” 

 

 

De Zilveren Televizier-Ster, Sonja Barend Award én Omroepman van het jaar. Kun je 2016 nog wel overtreffen?
“Ik doe elk jaar mijn best. Het afgelopen jaar is alles samengekomen, maar ik doe het niet alleen, hè? Ik moet het hebben van mijn gasten, zíj maken het programma en het is bijzonder dat ze ervoor kiezen om bij mij te komen zitten. Weet je, als de jongens die de aanslagen in Parijs hebbben overleefd niet bij mij aan tafel hun verhaal hadden verteld, had ik ook niet net dát programma kunnen maken met dat interview. En had ik niet de Sonja Barend Award gewonnen. Dat die jongens drie dagen na zo’n aanslag wel komen, omdat ze juist bij mij een goed gevoel hebben, vind ik mooi. En als gasten voor een ander programma kiezen, moet je gewoon beter je best doen. Je moet alleen naar jezelf kijken en naar niets of niemand anders. Zo sta ik erin. En als je het over volgend jaar hebt, dan hoop ik vooral dat zoiets niet weer gebeurt. Alles beter dan zo’n ellendig verhaal.” 
 

‘Je moet alleen naar jezelf kijken en naar niets of niemand anders’
 

Twijfel je nog weleens aan je kunnen?
“Eerlijk gezegd zeggen die prijzen helemaal niets over mijn kwaliteiten. Het zegt alleen dat wat ik doe veel verschillende mensen aanspreekt, zowel de kijkers als collega’s, de vakmensen. Ik heb de Televizier-Ster nu voor de tweede keer gewonnen, de andere mannen die dat gepresteerd hebben, zijn Johnny de Mol en Paul de Leeuw. Die doen toch echt totaal iets anders. Ook Chantal Janzen, Yvon Jaspers, Wendy van Dijk en Linda de Mol hebben de Televizier-Ster twee keer gewonnen. Al die mannen en vrouwen presenteren programma’s die een miljoenen- publiek trekken, net als ik. Dat ik nu in dat rijtje sta, vind ik heel bijzonder.” 

Lees verder in Vriendin 51.
Lees ook: Voor Leo Blokhuis gaat het Kerstfeest om vorm én inhoud

Foto: Bart Honingh

Reageer op dit artikel

Instagram