Persoonlijke verhalen

Foodpairing met thee: doe jij het al?

Ken je foodpairing al? Daarbij wordt gekeken welke smaken goed bij elkaar passen. Zo kun je bijvoorbeeld witte thee goed drinken bij vis. Er worden workshops thee en foodpairing gegeven, maar je kunt ook gewoon lekker thuis experimenteren.

Op Culy lees je dat groene thee erg lekker is bij Oosterse gerechten. Dus neem de volgende keer bij je loempia en je bami eens een kopje groene thee. Pittig eten kun je goed combineren met een glaasje Jasmijn thee. Terwijl je bij een zware maaltijd juist het beste Chinese Pu-erh thee kunt drinken, deze heeft namelijk een gunstig effect op de spijsvertering. 

Ook bij het toetje kan prima thee gedronken worden. Zo is Earl Grey thee lekker bij een dessert waar citroen inzit. Chocolade-fan? Bij een toetje met chocolade kun je het beste muntthee of juist een fruitige thee drinken. Ben je meer van een kaasplankje als dessert? Ook daar kan thee de smaak versterken. Kies bij een hartig dessert voor een warme thee als Lapsang Souchong of Darjeeling thee.

Op Theesommelier lees je meer over de Japanse thee Kamairicha. Deze groene thee heeft een bijzondere smaak, anders dan de smaak van een 'normale' groene thee. De smaak van de thee wordt zoeter in combinatie met vis met name oesters. 

Nog niet helemaal duidelijk bij welke maaltijd, welke thee past? Op Tea Lifestyle vind je volledige menu's met daarbij de thee die het beste bij de maaltijd past. 

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram