Persoonlijke verhalen

Familieman Marco Borsato geniet deze maand volop

‘Kerst is voor mij koken, eten en samen zijn’

December betekent voor Marco Borsato (46) vooral: tijd met familie. En zijn familie is heilig. Inmiddels volgen zijn kinderen Luca (15), Senna (12) en Jada (11) hem een voor een de showbizz in. “Als ik mijn kinderen zie, is het net alsof ik in de spiegel kijk.”

Hoe vieren jullie thuis, in huize Borsato, het Kerstfeest?
“Samen met mijn moeder, broer, zus en hun gezinnen. In december trekt de hele familie naar elkaar toe. Dat zijn onze Italiaanse roots, hè. Nu ik zelf een gezin heb, merk ik dat ons huis een trekpleister is geworden voor neefjes en nichtjes. Dat wil ik ook graag, ons huis staat altijd open voor iedereen. We hebben net weer veel verjaardagen achter de rug: mijn zoon Luca is jarig op 30 november, mijn dochter Jada op 3 december, mijn broertje op 9 december, Leontine op 10 december. En volgende week ben ik, als bijna-kerstkind, zelf jarig op de 21ste. En dan komen de feestdagen nog! Ja, het is een heel drukke maand. Maar wel gezéllig druk.”

Lees het hele interview met Marco Borsato in Vriendin 50.

Reageer op dit artikel

Vier jij Kerst ook met je familie, net als Marco Borsato?

Nee, nooit

Dit jaar wordt een shit kerst….. Na 19 jaar huwelijk ga ik een echtscheiding aan vragen. Ik kan niet langer meer leven met een man die alleen maar belang voor zichzelf heeft. Voor 100 procent arbeidsongeschikt verklaard, werkgever gaat ontslagvergunning aanvragen, en als klapstuk ook nog eens een knobbeltje in mijn borst… PPffff Hoeveel kan een mens hebben… Ik heb twee kinderen van 11 en 17. Ik heb hun al voorgesteld om twee dagen pyama dagen te houden… Niet wassen, niet aankleden, lekker thuis hangen… En zij vinden het geweldig… Geld voor kadootjes is er niet, aangezien ik aan de rand van een financiele afgrond sta. Alles komt nu op me af, heb geen eens tijd om aan kerst te denken… Mijn kinderen begrijpen het. We gaan lekker doen waar we zin in hebben, of helemaal niets als we nergens zin in hebben.. We komen onze dagen wel door. Hoe dan ook, ooit komen er vast wel weer betere tijden…

Ja, zeker weten!

wij vieren eerste kerstdag altijd met de familie ca 10 man

Ja, zeker weten!

Ja, en deze kerst is vooral voor mijn broer speciaal: hij wordt dan 50!
Net als enkele deelnemers bij TVOH zou ik hem ook wel eens willen knuffelen/omhelzen!

Ja, zeker weten!

Ik woon sinds 2010 in Den Haag en heb sindsdien geen kerst meer met mijn moeder gevierd.
Alle jaren met mijn schoonouders gevierd… Dat was ik nu wel zat en heb gezegd tegen mijn man dat ik hoe dan ook 1 dag bij mijn moeder zou zijn.

nu gaan we 1e kerstdag naar Enschede, waar zij woont. En 2e kerstdag naar mijn schoonouders, hier in Den Haag.

Ik kijk nu al enorm uit naar 1e kerstdag

Instagram