Persoonlijke verhalen

Ernst Daniël Smid: “We worden nu gedwongen er voor elkaar te zijn”

Meer dan ooit hebben ze elkaar nodig, Ernst Daniël Smid en zijn jongste dochter Coosje. In september overleed Ernst Daniëls vrouw Roos. Ernst Daniël: “Ze stierf op het hoogtepunt van haar bestaan, want ze was op haar mooist, interessantst – alles was prachtig aan haar…”

Het is een zonnige middag als Ernst Daniël Smid (59) en zijn dochter Coosje (22) aanschuiven voor het interview. We zitten in het theater waar de bariton vanavond zal schitteren in de musical Aspects of Love. Dit interview wilde Ernst Daniël samen doen met zijn jongste kind, want: “Mijn hummeltje is nu mijn steun en toeverlaat. Samen slaan we ons erdoorheen.” De zanger doelt op de moeilijke tijd die ze doormaken na de dood van zijn echtgenote Roos, die in september op 47-jarige leeftijd stierf aan de gevolgen van alvleesklierkanker. “Ik waardeer het enorm dat Coosje nu alles afzegt om maar dicht bij me te kunnen blijven, om me te helpen dit een plek te geven. En zo wil ik er ook voor haar zijn.”

Reageer op dit artikel

Ben jij wel eens een dierbare verloren?

Ja, helaas wel..

ja,mijn vader ,van 46 jaar,mij neefje van 9 dagen,mijn broer van 24 en mijn opa,s en oma,s,dit alles heeft een behoorlijke inpact op je leven,en ga je alles heel anders zien,je geniet veel meer van de mensen om je heen,omdat je weet ,dat alles vergangelijk is en heel belangrijk dat je van elkaar moet genieten zolang je elkaar nog hebt!

Ja, helaas wel..

ja, mijn vader stierf op 39 jarige leeftijd. verder zijn mijn opa’s en oma’s-ik had er later 3 doordat mijn moeder weer getrouwd is overleden. Nu met het werk als verzorgende binnen een thuiszorgteam heb ik ook met terminale klanten te maken in allerlei leeftijdscategorien. Het maakt je dan weer bewust dat we iedere dag zouden moeten/mogen genieten. Pluk de dag!

Ja, helaas wel..

Ja, mijn ex, de vader van mijn kinderen. Nu 6 jaar geleden en nog mis ik hem. Mijn kinderen zijn nu pubers en maken van alles mee. Hun verdriet, blijschap en trots zijn op ze kan je toch alleen met hun vader delen. Al is mijn vriend nog zo lief voor ze.

Ja, helaas wel..

helaas stierf mijn vader op 54 jarige leeftijd aan kanker.

Instagram