Persoonlijke verhalen

Door te lezen kun je positiever denken + nog 2 redenen om meer te lezen

In Vriendin 18 staan de leukste boeken van mei. Om nu te lezen of alvast te verzamelen voor de zomervakantie. Weten wat lezen voor je kan doen?

Wat lezen voor je kan doen
• Lezen heeft een therapeutische werking. Uit onderzoek van de Universiteit van Liverpool blijkt dat het een positief effect heeft op je gemoedstoestand. De verhalen helpen je om beter over je eigen leven na te denken.
• Het vermindert stress. Als je zes minuten per dag leest, daalt je stressniveau met 68%, stellen onderzoekers van de Universiteit van Sussex. Je concentreert je tijdens het lezen, waardoor hart en spieren ontspannen.
• Lezen maakt je toleranter. Onderzoekers van de Universiteit van Toronto toonden aan dat je door te lezen meer openstaat voor nieuwe ideeën en standpunten.

Nieuwe boeken:

Zomerhuis
 – Linda van Rijn 
€ 15,- Uitgeverij Marmer
In het vakantiehuisje van haar ouders geniet Eva van de eerste vakantie met haar vriend Leon en hun zes maanden oude baby Max. Ze ontmoeten Ron en Nienke, hun oude vrienden, die nu de camping beheren. Met elkaar halen ze herinneringen op aan vroeger. En aan Saskia, het meisje dat in hun jeugd spoorloos van het vakantiepark verdween. Plotseling verandert de onbezorgde en zonovergoten vakantie in een nachtmerrie.

Zij, jij en ik – Julie Cohen
€ 19,99 Uitgeverij Fontein
Sinds het overlijden van haar zoon Stephen, tien jaar geleden, heeft Honor nauwelijks contact met Stephens vrouw Jo en kleindochter Lydia. Maar als Honor haar heup breekt, ziet ze zich gedwongen tijdelijk bij Jo in te trekken. Een ongemakkelijke situatie, want tussen hen heeft het nooit geboterd. En Lydia is inmiddels een nukkige puber. Bovendien zijn ze meer bezig met dingen voor elkaar geheim te houden dan elkaar te steunen.
 
Kijk voor nog meer leuke boeken om te lezen in Vriendin 18

Reageer op dit artikel

Instagram