Deze vrouwen zijn nog steeds superfan van ABBA en de Backstreet Boys

Je hoort hun nummers niet meer zo vaak, maar deze lezeressen blijven hun favoriete band eeuwig trouw. “Nog steeds ontdek ik nieuwe elementen in hun muziek. Zo leuk!”

Je hoort hun nummers niet meer zo vaak, maar deze lezeressen blijven hun favoriete band eeuwig trouw. “Nog steeds ontdek ik nieuwe elementen in hun muziek. Zo leuk!”

Annabel (27, links) is fan van The Backstreet Boys

Mijn lievelingsnummer is… “moeilijk te kiezen! De Backstreet Boys hebben zo veel mooie nummers. Mijn all time favourite is waarschijnlijk Show me the meaning of being lonely: een mooi, rustig liedje. Maar Drowning, ook een ballad, vind ik minstens zo mooi.”

Het begon… “toen ik de videoclip van Quit playing games op tv zag. Daarin zingen en dansen de jongens met ontbloot bovenlijf in de regen. Als achtjarige was ik meteen verkocht. Mijn slaapkamer hing vol posters en op mijn vijftiende ging ik voor het eerst naar een concert. Inmiddels ben ik heel wat optredens verder: in Nederland, maar ook in Amerika en Azië. Ik heb de mannen meerdere keren ontmoet tijdens een meet & greet. Ze zijn heel benaderbaar en gaan relaxed met elkaar om, als een soort broers. Vooral dat laatste maakt ze zo leuk. Bij een concert sta ik met twee vriendinnen altijd vooraan en inmiddels herkennen de mannen ons. Ze geven een knipoog of zingen een deel van het nummer speciaal naar ons toe. Dat een wereldwijde ster je herkent, geeft een soort kick. Mijn vriend heeft niets met de Backstreet Boys, maar zolang ik alles van mijn eigen geld doe, vindt hij het prima. Hij moet eigenlijk wel lachen om mijn fascinatie.”

Mijn favoriete bandlid is… “Nick. Hij is knap en heeft een grappig karakter. Zo doet hij bij ballads altijd een eigen dansje op het podium. Hij is net zo energiek en enthousiast als ik.”

Tegenwoordig… “maken ze nog steeds nieuwe muziek. Sommige mensen denken dat ze uit elkaar zijn gegaan, maar officieel zijn ze nooit gestopt. De afgelopen jaren zijn er vier albums verschenen en onlangs hebben ze een nieuwe single uitgebracht: Don’t go breaking my heart. Helaas hoor je die niet op de radio en is er weinig media-aandacht voor. Waarschijnlijk omdat boybands tegenwoordig niet meer zo ‘in’ zijn. Jammer, want de BSB zijn niet voor niets de best verkopende boyband ooit. Inmiddels loopt het oudste bandlid Kevin al tegen de vijftig, maar ik hoop dat ze nog lang blijven bestaan.”

‘Dat ik hem in levenden lijve zag, ontroerde me’

Brigitte (51) en Marie-José (53) zijn fan van ABBA.

Marie-José:
Het begon… “met Waterloo op het Eurovisie Songfestival in 1974. Ik was negen jaar en vond Agnetha met haar blauwe petje en Frida met haar oranje rok prachtige verschijningen. Daarna plakte ik boeken vol met ABBA-plaatjes en kocht ik alle albums. Hoewel ik alle nummers kan dromen, ontdek ik nog steeds nieuwe elementen in de muziek, zoals een akkoord of gitaarsolo die me nooit eerder is opgevallen. Dat is zo leuk.”

Het leukste bandlid vind ik… “Frida. Zij heeft haar man en kind verloren, maar staat heel sterk in het leven. Dat bewonder ik. En haar unieke stem is prachtig. Helaas heb ik haar nooit ontmoet. In 2016 liep ik Benny, een van de mannen, wel tegen het lijf tijdens een Fanclubdag in Stockholm. Heel bijzonder, want inmiddels vormt ABBA al jaren een onderdeel van mijn leven. Er was geen tijd om met hem te praten, maar dat ik hem alleen al in levenden lijve zag, ontroerde me.”

Brigitte:
Mijn lievelingsnummer is… “Lay all your love on me, want dat doet me denken aan mijn jeugd. Als tiener danste ik daar heerlijk op in de disco. Ik ben opgegroeid met ABBA. Hun muziek maakt me vrolijk. Als ik geen zin heb om schoon te maken, zet ik Dancing queen of Voulez-vous op en gaat het vanzelf.”

Tegenwoordig… “leeft de muziek nog steeds dankzij de films van Mamma Mia. Deel II kwam afgelopen zomer uit. Marie-José en ik treden sinds 2009 op als de ABBA girls in Limburg, waar we wonen. Dat doen we twee tot drie keer per maand: ik als Frida, zij als Agnetha. Voorafgaand aan de première van Mamma Mia II zongen we medleys in de bioscoop van Sittard. Zelfs meisjes van tien jaar zongen met ons mee – geweldig dat we de jonge generatie ook kunnen laten genieten van onze favoriete muziek. Binnenkort komt ABBA voor het eerst sinds 1982 weer met een nieuwe single. Marie-José en ik kunnen niet wachten en hebben er vertrouwen in dat het een hit gaat worden. Maar dan wel in een nieuw, eigentijds jasje.”

Dit verhaal komt uit de Vriendin van deze week. Daar lees je ook het verhaal van twee andere superfans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen