Persoonlijke verhalen

De zomer van… Tony Neef

De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Vriendin vroeg BN’ers hoe zij het liefst hun zomer doorbrengen. Deze week vertelt musicalster Tony Neef (55) over zijn liefde voor reizen. “Ik probeer elk jaar twee, drie keer weg te gaan. Even shoppen in Amerika bijvoorbeeld.”

“Op vakantie gaan vind ik heerlijk; daar wérk ik voor”, valt musicalster Tony Neef met de deur in huis. “Ik ga altijd volkomen ontspannen op vakantie: al op weg naar Schiphol laat ik alles los. Ik zie mijn man Benny normaal weinig, omdat hij overdag werkt en ik ’s avonds. Dus als we met z’n tweeën weggaan, is dat al een feestje.”

Wat voor vakantietype ben jij?
“Ik ga voor de rust. Ik ben niet iemand die allemaal dingen gaat bekijken. Eigenlijk ga ik altijd op vakantie als ik hard heb gewerkt. Na een periode van weinig vrije tijd kan ik dus voor het eerst weer een boek lezen en ontspannen op het strand. Bakken in de zon? Kan ik ook, ja. Niet twee weken lang, maar ik hou er wel van.”

Hoe vaak per jaar ga je op vakantie?
“Twee keer, soms drie. Maar ja, wat is vakantie? Ik ga deze maandag bijvoorbeeld drie dagen naar Lissabon. Dat reken ik niet mee; bij vakantie denk ik aan minstens een week. Dat doen we in de winter, soms in het voorjaar en eind zomer. Meestal gaan we in de winter naar Gran Canaria, want het is kort vliegen met de meeste kans op zon. Verder gaan we meestal één keer per jaar naar Amerika. Dat klinkt wat snobistisch, maar we kunnen goedkoop vliegen, want Benny werkt bij de KLM. Daardoor kunnen we bijvoorbeeld ook eens een weekje naar Bali. Daarvoor zou ik geen veertienhonderd euro uitgeven, maar als we ernaartoe kunnen voor twee- of driehonderd euro per ticket, zijn we toch gek als we er geen gebruik van maken?"

Lees het hele interview in Vriendin 29.  

Reageer op dit artikel

sandrasoekias@gmail.com

Leuke, charismatische man !

Beantwoorden

Instagram