Persoonlijke verhalen

De zomer van… styliste Patty Zomer

De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er
niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Wat heb je met de zomer?
“Nou, ik heet zo, daar begint het al! Het zomergevoel begint bij mij al in het voorjaar: als het weer beter wordt, kunnen de deuren open. Daarmee wordt de wereld letterlijk verlengd en verbreed, want in de winter zit je vooral binnen. In de zomer is iedereen vrolijker en trekken mensen eropuit. Als je dan in de auto met een muziekje aan naar je werk cruiset, is dat toch anders dan wanneer het koud is en je moet oppassen voor gladheid. Ik hou ervan. Als iedereen nog in dikke jassen loopt, heb ik al buiten gezeten met een kop koffie.” 

Op reis ga je ook graag, toch?
“Reizen is my middle name. Dit jaar ben ik al naar Uruguay en Buenos Aires geweest, daarna een paar dagen naar Kopenhagen en nu ben ik net terug van drie weken Los Angeles. Hierna ga ik nog naar Ibiza, dan naar Marrakech en Essaouira en ten slotte nog een paar dagen naar Kroatië. Niet normaal, hè? Deze zomer is wel extreem, hoor.”

Met wie reis je meestal?
“Dat is heel verschillend. Een van de redenen waarom ik zo veel reis, is dat 2015: op reis met mijn zoon Jimmy, hier in Thailand. ik meteen ja zeg tegen bijna iedereen die een plan heeft, haha. Maar als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje. Twee jaar geleden heb ik zeven weken lang met mijn zoon gereisd. Die was toen zeventien en had een tussenjaar voordat hij ging studeren. We gingen via Thailand naar Australië en Nieuw-Zeeland en via Bali terug. Ook een beetje voor de bonding, want in de puberteit gaan ze toch steeds meer hun eigen weg."

Lees het hele interview in Vriendin 33

Reageer op dit artikel

Instagram