Persoonlijke verhalen

De zomer van… Sandra Schuurhof

De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Vriendin vroeg BN’ers hoe zij het liefst hun zomer doorbrengen. Deze week Hart van Nederlandpresentatrice Sandra Schuurhof (44). “Zodra ik zestien was, ging ik met vriendinnen naar Spanje.”

Kom je nou net terug uit New York?
“Ja, ik was er vijf dagen met een vriendin, heerlijk! Ik heb vrienden in New York, onder wie Erik Mouthaan van RTL nieuws, en hem zoek ik één keer per jaar op. We logeerden in een hotel met een zwembad op het dak. Die heb je daar niet veel, maar in het Meatpacking District hadden we er een gevonden. Het was lekker weer, dus we hebben er goed van genoten.”

Heb je verder vakantieplannen deze zomer?
“In de zomer werk ik door, maar in september ga ik drie weken naar Bali, met mijn zoontje James en vrienden.” 

Zijn je vakanties veranderd sinds James er is?
“Nee, eigenlijk niet. Hij is er natuurlijk nog maar anderhalf jaar, maar ik ben alles gewoon blijven doen. Ik ben vorig jaar met hem naar Griekenland gevlogen, en naar een vriendin in Zwitserland. Dat ging prima. James vond het gezellig en heeft vrienden gemaakt met iedereen in het vliegtuig! Hij wilde overal op en onder kruipen en stond op mijn schoot contact te zoeken met mensen achter ons. Met een kind vliegen moet je gewoon doen. Niet zeuren, lekker op het vliegtuig stappen, je komt altijd aan.”

Maar Bali is een lange vlucht. Hoe doe je dat met een klein kind?
“Daar ben ik ook wel benieuwd naar. Het is inderdaad lang: ruim zeventien uur, geloof ik. En dan moet je nog van en naar het vliegveld, dus bij elkaar ben je wel een dag aan het reizen. Zonder kind is dat al afzien! Ik ben dat wel gewend. Ik ben vaker naar Bali geweest, en acht keer naar Australië en Nieuw-Zeeland."

Lees het hele interview in Vriendin 33

Reageer op dit artikel

Instagram