Persoonlijke verhalen

De zomer van… Martine van Os

‘Ik ben met de tent opgegroeid.’

De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Deze week vertelt presentatrice Martine van Os (59) over de rode draad in haar vakantie-, werk- en privéleven: kamperen. “Pannekoeken bakken op een butagasstelletje, dat soort dingen.” 

Al zes jaar gaat Martine in mei en juni op reis voor het programma We zijn er bijna! van Omroep MAX, waarbij kampeerders gevolgd worden. Dit jaar trok ze met 48 vakantiegangers en hun caravans door Spanje en Portugal. 

Waar ben je allemaal nog meer geweest voor dit programma?
“We begonnen ooit in Corsica en Sardinië, gingen toen naar de Balkan, Andalusië, Sicilië en vorig jaar Griekenland. Dit jaar is alweer het zesde seizoen. Ik zeg vaak: het is heel hard werken, maar léuk werk. Afwisselend en met mensen, daar hou ik van. En ik zie veel mooie dingen onderweg.” 

Voelt het ook een beetje als vakantie? 
“Nee, absoluut niet. Het is leuk werk, maar wel werk. We maken lange dagen en werken ook ’s avonds en in het weekend. Maar ik denk onderweg vaak: wat een leuke plek, hier moet ik een keer op vakantie naartoe! En dat noteer ik dan in een opschrijfboekje. Of ik al ergens naar terug ben geweest? Nooit, haha. Stom hè, dat komt er niet van. Maar goed, ik heb een lijstje met leuke plekken. Voor ooit.”

Het programma gaat over mensen die kamperen. Dat doe jij niet, toch?
“Ik heb het vroeger veel gedaan, maar tijdens het programma niet. We hebben wel overwogen om met een camper of caravan achter de mensen aan te reizen, maar dat is helemaal niet handig. Best vaak moeten we namelijk even vooruitsnellen om te filmen hoe mensen aankomen. Dat red je niet met zo’n gevaarte achter de auto. Dan zou er iemand mee moeten om alleen de caravan te rijden. Heel onhandig. Nee, wij als crew slapen in een nabijgelegen hotel of een huisje op het vakantiepark waar we dan zijn.”

Lees het hele interview in Vriendin 30. 

Reageer op dit artikel

Instagram