Persoonlijke verhalen

De zomer van… Koen Hansen

De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Vriendin vroeg BN’ers hoe zij het liefst hun zomer doorbrengen. Deze week vertelt 100%NL-dj Koen Hansen (29) over zijn liefde voor Azië. “Het is er prachtig én voordelig en de mensen zijn er lief.”

Wat voor vakantietype ben jij?
“Nou, dat is nogal veranderd de laatste jaren. Vroeger was ik van de zon-zeestrandvakanties. Dat kwam ook doordat ik die met mijn ouders deed. Dat waren meestal luxe vakanties, niet kamperen maar in een fi jn huisje. We zijn twee keer naar een camping in Frankrijk geweest. Toen moest er even bezuinigd worden denk ik, haha. Maar ook toen sliepen we niet in een tentje, maar in een luxe stacaravan.”

Waar gingen jullie naartoe, en met wie?
“Mijn vader, moeder, jongere zusje en ik zijn meerdere keren naar Griekenland geweest, maar ook naar Portugal, Corsica en Turkije. Op mijn zevende had ik op Kreta mijn eerste vakantieliefde. Op het strand ontmoette ik een Zwitsers meisje, Caroline. Smoorverliefd was ik! We bleven contact houden en ik stuurde haar zelfs cassettebandjes met muziek. Ik heb haar daarna nooit meer live gezien, maar sinds een aantal jaar zijn we wel vrienden op Facebook.”

En tegenwoordig vlieg je vooral heel ver weg, toch?
“Dat komt vooral door mijn vriendin Lotus, die ik vijf jaar geleden leerde 
kennen op Pinkpop. Op de tweede dag liep ik naar de tent van vrienden en daar tegenover zat een groep meiden. Lotus zei hallo en ik was meteen onder de indruk. Ze was nog mooier dan haar naam! Ze nodigde me uit die avond mee te gaan naar Kings of Leon, en zo begon onze relatie. En zij bleek een heel andere manier te hebben van vakantie vieren.”

Hoe dan?
“Lotus heeft vijf broers en zussen en vroeger toerden ze in de zomer met een camper door Spanje, waar ze dan een tijdje woonden. Daardoor is ze echt een nomade, niet gebonden aan een plek. Ze heeft ook niks met luxevakanties, all-inclusiveresorts of de toerist uithangen. Wij maken nu lange reizen naar relatief onontdekt gebied. Al backpackend komen we op de mooiste eilanden en strandjes.”

Lees het hele interview in Vriendin 32. 

Reageer op dit artikel

Instagram