Persoonlijke verhalen

De keuzes van Nick & Simon

Met een recent album, een nieuw tv-programma en de kerstconcerten in december zijn Nick Schilder (31) en Simon Keizer (31) ouderwets druk. Vriendin legt het muzikale duo een aantal verrassende keuzes voor.

Kerst of Sinterklaas?
Simon: “Inmiddels Kerst. Mede om wat we doen, qua concerten. Het is gekenterd: vroeger was ik meer van Sinterklaas, nu krijg ik warmere gevoelens van Kerst.” Nick: “Ik ga voor Sinterklaas, omdat ik kleine kinderen heb. En nee, we zullen het maar niet over Zwarte Piet hebben nu! Het begint bij mijn kinderen meer te leven, dat maakt het steeds leuker. Maar het is ook waar wat Simon zegt: we hebben inmiddels een enorm kerstrepertoire opgebouwd. In die tijd worden we uitgenodigd bij allerlei programma’s en evenementen om kerstliedjes te komen zingen. Dat is superleuk, dan zitten we helemaal in die sfeer.” Simon: “Wist je dat ons album wordt getipt als een van de leukste cadeautjes dit jaar voor zowel Sinterklaas als Kerst? Heel veel mensen hebben dat vast nog niet…”

Succes in Nederland of het buitenland?
Simon: “Ik vind dat er zo veel voordelen aan Nederland zitten. Ten eerste slaap je altijd in je eigen bed en laten we eerlijk zijn: dat slaapt het lekkerst. Laatst sprak ik Arjen Robben, die is wereldwijd bekend en kan nergens gewoon even ongestoord op een terrasje zitten. Of neem Bono van U2, die heeft dat ook. Ik vind Nederland heerlijk klein. Het is te gek om hier groot te zijn, en op het moment dat ik over de grens ben, te kunnen verdwijnen in de anonimiteit. Dat vind ik het heerlijke van op reis gaan.” Nick: “Het was altijd een stille wens om in het buitenland iets gedaan te krijgen, en dat is het nog steeds wel, maar ik begin ook steeds meer onze positie te waarderen. Er is hier nog steeds ontzettend veel vraag naar ons. Dat is fijn. Ik ben wel zo realistisch dat ik denk: we moeten nog maar zien of we in het buitenland ooit zo’n positie kunnen opbouwen. Dat is zeer onwaarschijnlijk. En het Nederlandse publiek is heel leuk om voor te spelen. Heel dankbaar, maar in Vlaanderen ook, hoor.”

Trein of auto met chauffeur?
Nick: “De laatste. Die is onontbeerlijk in ons geval, vanwege de lange werkweken.” Simon: “Die auto met chauffeur vertrekt altijd wanneer jij wil, daar hangt geen schema aan. En de grap is: er is nog steeds geen station in Volendam. Alleen daarom al is de trein voor ons niet handig.”

Lees de andere vragen die we aan Nick en Simon stelde in Vriendin 42. 

Reageer op dit artikel

Instagram