Persoonlijke verhalen

De favoriete vakantie van actrice Peggy Vrijens

‘Ik wil de hort op, met een bootje de rivier over!’

Vakantie, de leukste tijd van het jaar. En welke vakantie zul je nooit vergeten? We vroegen het vier bekende Nederlanders. Deze week: de favoriete vakantie van… actrice Peggy Vrijens (37).

In eerste instantie zie je niets bijzonders aan Peggy, die lekker op het terras zit. Totdat ze opstaat en er een prachtige toeter van een buik boven tafel verschijnt. Peggy is ruim 33 weken zwanger, blakend van gezondheid en vol energie. Gelukkig maar, want thuis zit de actrice nog midden in de dozen, losse planken en verfkwasten. “Ik voorzie een stevig eindsprintje”, lacht Peggy als een boer met kiespijn. Maar ach, zo’n eindsprint is haar niet vreemd. “Ik kan het vergelijken met mijn vakantiegedrag; ik kan wel dóen alsof ik alles plan, maar uiteindelijk regel ik veel op het laatste moment. Shit, ik moet mijn koffer nog inpakken, of nog erger: heb ik mijn injecties wel? Dat had ik vorig jaar toen ik – lekker impulsief – een ticket naar Ecuador boekte en een week later al vertrok. Pas toen ik al vrolijk met mijn voeten in de Ecuadoraanse klei stond, sloeg de paniek toe: waren mijn inentingen nog wel geldig? Uiteindelijk bleek het, als zo vaak, paniek om niets, maar het illustreert wel mijn chaotische karakter. Zo sta ik uit angst om op het laatste moment tóch een vlucht te missen altijd drie uur te vroeg op het vliegveld, altijd!”

Drie Bali-tips van Peggy:

1) Kunst- en cultuur snuiven in Ubud. Daar is een overdekte markt waar kunstenaars schilderijen en houtsnijwerken verkopen. Ook zijn veel ceremonies in de lokale tempels en 's avonds traditionele dans in een van de openluchttheaters.

2) Duiken in Amed. Prachtig koraal en een zeer kleurrijk onderwaterleven. Ook kun je naar een scheepswrak duiken, dat door de jaren heen bijna onherkenbaar is geworden.

3) Verse vis eten op het strand van Jimbaran. Tegen het einde van de middag worden de tafels en stoelen op het strand gezet; je kiest je je eigen vis uit die vervolgens wordt gegrild op kokosnootschillen. De muzikanten en een prachtige zonsondergang maken het geheel compleet. 

Lees het hele interview met Peggy in Vriendin 32.

Reageer op dit artikel

Ken jij actrice Peggy Vrijens?

Nee

😮 Geen idee wie zijn is..

Instagram