Persoonlijke verhalen

‘Dat was eens maar nooit weer’

Je kent het wel: het leek zo’n goed idee, maar achteraf heb je spijt en zou je de tijd het liefst terug willen draaien. Lezeressen biechten op wat ze nooit een tweede keer zullen doen.

Mijn schoonmoeders verjaardag organiseren
Betty (49): “Mijn vriend Bert en ik zijn nu een jaar samen en ik kan het erg goed vinden met zijn familie. Hij komt uit een gezin van vijf kinderen, zijn moeder is weduwe. Toen zij laatst tachtig werd, vertelde ze zo op te zien tegen alle drukte in haar huis. Spontaan bood ik aan haar verjaardag bij ons te vieren. Zij betaalde, wij zouden de boodschappen doen en alles organiseren.

Ik stond die bewuste zaterdag al heel vroeg op om alle laatste maatregelen te treffen en hapjes klaar te maken. Om twee uur kwamen de eerste gasten: voornamelijk de broers en zussen van Bert met hun aanhang, en wat ooms en tantes, maar bij elkaar toch een man of veertig. Ik ging ervan uit dat er wel wat zussen zouden komen helpen met koffie zetten en taart uitdelen, maar helaas: iedereen liet zich maar al te graag door mij bedienen. Ik heb me die dag het vuur uit de sloffen gelopen. Pas toen ik boos Bert aan zijn haren trok, is hij gaan meehelpen met drankjes inschenken. Verder stak niemand een vinger uit. Berts zussen en broers zaten heerlijk op mijn bank te kletsen, geen van de kleinkinderen bracht ook maar een kopje naar de keuken. Ik was helemaal kapot aan het einde van de dag en kon toen ook nog eens alle afwas gaan wegwerken. Mijn schoonmoeder heeft genoten en dat is het belangrijkste, maar ik bied nooit meer spontaan aan om een verjaardag te organiseren.”

Lees nog meer gebeurtenissen waar lezeressen spijt van hebben in Vriendin 6 en praat mee op het forum.
 

Foto: iStockphoto

Reageer op dit artikel

Wat was voor jou eens maar nooit weer?

Ik heb nergens spijt van

(k)

Instagram