Persoonlijke verhalen

Danna en Bart woonden na één dag al samen

Tussen Danna (39) en Bart (34) voelde het zo goed, dat ze al na één dag bij elkaar introkken. Snel? Misschien. Inmiddels wonen ze dertien jaar samen, zijn ze de trotse ouders van Ties (10) en Guus (8) en nog steeds heel gelukkig met elkaar.

Danna: “Ik was net een half jaar single toen ik Bart ontmoette. Ruim acht jaar had ik een relatie gehad met mijn jeugdliefde. We woonden zelfs samen, hoewel het al vrij snel duidelijk was dat we helemaal niet op één lijn lagen. Als ik erop terugkijk, hadden we na twee jaar uit elkaar moeten gaan, maar we hebben het jaren voort laten slepen. Het is drie keer uitgegaan, maar steeds weer zochten we elkaar op. In die relatie kwam ik altijd op de tweede, nee, derde plaats. Dat zei mijn ex ook gewoon: ‘Ik kies eerst voor mijn sport, dan voor mijn vrienden en dan voor jou.’ Hij was mijn eerste vriendje, ik dacht dat dat normaal was. Ook qua toekomstbeeld hadden we totaal andere ideeën: ik wilde kinderen, hij niet. Hij was nog volop aan het feesten, en ik was daar klaar mee. Ik heb de knoop ook na een feestje doorgehakt: hij wilde weer eens blijven en ik wilde naar huis. Ik had er genoeg van, en zo werd ik op mijn 26ste single. Omdat ik zo lang een relatie had gehad, was ik nooit echt losgegaan. Ik had in mijn leven maar één andere jongen gekust, daar moest verandering in komen, vond ik. Voor mij even geen relatie, ik zou me aan niemand binden en lekker de verloren tijd inhalen.”

‘Op het feest viel mijn oog direct op Bart. Die is van mij, dacht ik’

Puur op zijn uiterlijk
“Maar al na een half jaar ontmoette ik Bart. Ik zat in de organisatie van een carnavalsvereniging van mijn werk en we hadden met een groep collega’s een feest gepland. Ik zat die avond bij een vriendin, vijftig kilometer verderop, en wilde veel liever bij haar blijven. Ik moest me er echt toe zetten naar het feest te gaan, want niet komen opdagen als je in de organisatie zit, is verre van chic. Eenmaal binnen viel mijn oog direct op Bart. ‘Wie is dat? Stel me eens voor’, zei ik tegen een collega. Ik had hem nog nooit gezien, maar vond hem meteen leuk. Hij was lang en zag er heel goed uit. Deze man is vanavond van mij, dacht ik. We hadden nog geen woord gewisseld,
ik nam het besluit puur op zijn uiterlijk. Toen ik aan hem werd voorgesteld, was er direct een klik. Bart bleek een collega te zijn, maar we waren elkaar nog niet tegengekomen omdat hij op een andere locatie werkte. Ik moest om hem lachen, we hadden het meteen gezellig en kletsten honderduit. Ik heb hem versierd, dat had ik nooit eerder gedaan. Maar ik vond hem écht heel leuk. Bart stond erop mij na het feest naar huis te brengen. Ik drink niet en ik was met de auto,
dus het sloeg nergens op dat hij een taxi belde. En ik woonde ook nog eens op loopafstand van de kroeg. Het was zo charmant dat hij zo zorgzaam was, dat ik hem die taxi toch maar heb laten bellen. Zo lief was een man nog nooit voor me geweest. Bart is met me mee naar binnen gegaan. We hadden al even gezoend, maar eenmaal in mijn appartement waren we niet meer te houden. Daarna lagen we urenlang over van alles en nog wat te kletsen; van slapen is het nauwelijks gekomen."

Lees het hele verhaal van Dana in Vriendin 19

Foto: Ruud Hoornstra

Reageer op dit artikel

Instagram