Persoonlijke verhalen

Change your shape! Zo vind jij goede schoenen

Wat kun je doen voor een mooi lichaam voor de zomer? Juist sporten! Laat hardlopen en wandelen nou net meewerken aan een goed figuur. Maar wat men vaak vergeet is dat dit begint bij goede schoenen. Wanneer je hier niet goed over na denkt, heb je binnen de kortste keren verschrikkelijke blessures.

Wandelen
Door lekkere wandelingen te maken, gaat je conditie vooruit. Maar je krijgt er ook strakke dijen van. Ha, daar houden wij vrouwen van!

Hardlopen
Tijdens het hardlopen, loop je je buikvet eraf, je buikspieren zijn ineens zichtbaarder dan normaal!

Bewegen is dus belangrijk. Of je nu kiest voor hardlopen of voor wandelen er is een ding wat al het halve werk is: schaf goed schoeisel aan!

 

 

 

Koop ze niet op het laatste moment
Koop jouw schoenen nooit even snel omdat je ze nu nodig hebt. Wandel en hardloopschoenen zijn duur en daarnaast moeten ze ook gewoon goed ingelopen worden.

Advies
Advies is het allerbelangrijkste. Jijzelf kunt dit niet snel beslissen. Daarnaast is er teveel keus. Ga dus altijd naar de winkel en koop jouw schoenen niet online.

Namiddag shoppen
Wanneer je schoenen wilt gaan kopen, doe dit dan in de namiddag. Je voeten zijn dan iets opgezwollen. Dit gebeurt ook bij een normale wandeltocht of hardloopsessie.

Wat ga je doen?
Denk na over welke wandelingen je wilt gaan maken. Een wandelschoen is niet goed voor alle soorten wandelingen van lopen met een zware backpack tot een klein tochtje. Daarnaast is het voor hardlopen belangrijk of je dit binnen of buiten doet. Denk hier dus over na en bespreek dit met de verkoper.

Passen
Neem ruim de tijd voor het passen. Je normale maat hoeft niet altijd de goede maat te zijn. Daarnaast heeft je voet altijd meer ruimte nodig wanneer je wandelt of hardloopt. Je voeten zetten namelijk na een tijdje uit. Het beste is wanneer er een duim past tussen je grote teen en de punt van je schoen. Het is dus niet gek wanneer je hardloop of wandelschoen een maat groter is.

Draag goede sokken
Draag tijdens het passen en tijdens het hardlopen of wandelen goede sokken. Een slechte sok in een goede schoen kan zorgen voor blaren en dát is nou net jammer in een goede schoen. 

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram