Persoonlijke verhalen

Bridget Maasland: ‘Ik geloof nog steeds in de liefde’

Bridget Maasland (41) zit lekker in haar vel. Ze is net overgestapt van SBS6 naar Net5 om het gezicht van de zender te worden, omringt zich met dierbare familieleden en vrienden en is naar eigen zeggen moeder van het allerleukste en liefste kind dat er bestaat. “Nu alleen de liefde nog.”

Men zegt weleens dat je in tv-land na je veertigste bent afgeschreven. Vond je het niet eng om weg te gaan bij SBS6 en over te stappen naar Net5?
“Nou, ik denk eerder dat je na je vijftigste bent afgeschreven. Nee hoor, grapje! Ik vind leeftijd in elk geval geen reden om zo’n overstap niet te maken. Ik durf risico’s aan te gaan, ben nooit zo van de vastigheid geweest. Bovendien mag ik nu weer eigen programma’s maken, in plaats van alleen maar te presenteren zoals ik bij Shownieuws deed.”

Je maakt het programma Bridget in Hollywood en presenteerde de Oscars vanaf de rode loper in Los Angeles. Je bent veel onderweg. Hoe vindt je zoontje dat? En jij?
“Toen Mees nog klein was, moest ik er niet aan denken om weg te zijn. Toen begon ik zelfs pas met werken als hij al op bed lag. En dat was best ideaal. Maar een kind van zeven jaar heeft al een heel eigen leven, met allerlei afspraken. Ik ben enorm bezig met hem brengen, halen en overal naartoe rijden. Zijn vader Pepijn en ik hebben co-ouderschap, dat houdt in dat Mees de helft van de week bij zijn vader is.

Geloof je nog wel in de liefde?
“Jazeker, ik heb er altijd in geloofd. Mijn ouders zijn al 42 jaar bij elkaar, doen alles samen en zijn nog steeds verliefd. Ik moet er wel in geloven. Toen het na elf jaar uitging met mijn eerste vriendje, voelde het als falen, want ik had daar een heel andere gedachte bij. En daarna ben ik ook gescheiden van de vader van Mees. Maar verzuurd of verbitterd ben ik niet. Het is alleen frustrerend om te weten dat je zelf die 42 jaar samen niet meer gaat redden.”

Lees het hele interview in Vriendin 14 (vanaf morgen in de winkels). 

Foto: Ruud Hoornstra

Reageer op dit artikel

Instagram