Placeholder

Blue Monday 2015

De feestdagen zijn voorbij, de vakantie is nog lang niet in zicht, de blauwe enveloppen vallen op de deurmat en het weer werkt ook niet mee. Niet zo gek als je rond deze tijd van het jaar even in een dip zit. Hij zit er ook weer aan te komen: Blue Monday.

De feestdagen zijn voorbij, de vakantie is nog lang niet in zicht, de blauwe enveloppen vallen op de deurmat en het weer werkt ook niet mee. Niet zo gek als je rond deze tijd van het jaar even in een dip zit. Hij zit er ook weer aan te komen: Blue Monday.

Dit jaar valt Blue Monday op 19 januari. De Britse psycholoog Cliff Arnall berekende dat de derde maandag van januari de meest deprimerende dag van het jaar is. Naast jou zijn er nog 800.000 vrouwen die de blues met je delen. Maar gelukkig kun je er iets aan doen! Meld je via deze link aan voor de Blue Monday Challenge en ontvang iedere week elke dag een tip waar je vrolijk van wordt.

Nog meer tips nodig? Koop dan het boek Dip – Ook Je Dip Is Omkeerbaar. In het dip-boek staan 44 dippers om even lekker in je dipflow te blijven hangen en 44 peppers om weer uit je dipdal te krabbelen. Van sippe sapjes en sad songs tot peprecepten en tackel je dip-tips; 88 manieren die je uitnodigen tot een grinnik of een glimlach. Benieuwd naar het dip-boek? Check: www.ookjedipisomkeerbaar.nl
Dip – ook je dip is omkeerbaar, BBNC Uitgevers € 9,95 

Mmm… Om je voor te bereiden op Blue Monday kun je alvast deze heerlijke karamelkoekjes met chocolade uit het dip-boek maken. 

Dit heb je nodig:
Voor het deeg

  • 85 gram roomboter op kamer temperatuur
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 140 gram bloem

Voor de karamel

  • 80 gram roomboter
  • 80 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels stroop
  • 300 ml gecondenseerde melk
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor de chocoladelaag

  • 150 gram chocolade (half puur, half melk), in stukjes
  • Extra: bakvorm of ovenschaal van 20 x 30 cm

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de boter in blokjes. Zeef de bloem en meng met de suiker.
  3. Voeg de boterblokjes toe en kneed tot een kruimelig deeg.
  4. Vet de bakvorm in, verdeel het deeg over de bodem en druk stevig aan. Prik met een vork op een paar plaatsen in het deeg.
  5. Bak in 20 minuten tot een lichtbruin koekdeeg.
  6. Smelt de boter voor de karamel in een steelpan.
  7. Voeg de suiker, stroop en gecondenseerde melk toe en breng langzaam aan de kook.
  8. Laat 10-15 minuten op laag vuur staan tot de saus lichtbruin en stroperig is.
  9. Verdeel de karamelsaus over de koekbodem en strijk glad.
  10. Maak de chocoladelaag pas als de karamel helemaal is afgekoeld. Laat de chocolade au bain-marie smelten tot een glad mengsel.
  11. Giet de hete chocolade over de karamel tot een egale laag en laat afkoelen in de koelkast.
  12. Wanneer de chocolade hard is kun je de koek in stukjes snijden.