Placeholder

Stefanie: gewichtstoename

Niet alleen afvallen, maar ook aankomen is soms nodig. Stefanie moest na haar operatie van de huisarts wat kilo’s aankomen en dat was moeilijker dan ze dacht.

Niet alleen afvallen, maar ook aankomen is soms nodig. Stefanie moest na haar operatie van de huisarts wat kilo’s aankomen en dat was moeilijker dan ze dacht.

‘Ik zeg de volgende afspraak bij de diëtiste af’, vertel ik Dirk.
‘Dat zou ik ook doen. Het gaat goed’, antwoordt Dirk tevreden.

Aankomen
Ik ben niet tevreden, hoewel mijn gewicht goed is. Kort geleden woog ik 48 kilo. Ik kwam met goede uitslagen uit het ziekenhuis, was wel wat magertjes, maar ik maakte me daar niet druk over. Om Dirk gerust te stellen, ging ik naar de huisarts. Zij verwees mij door naar een diëtiste.

Volkorenbrood en noten 
Ik kreeg een energie verrijkt dieet. Dit houdt in: volkorenbrood, noten, vruchten en veel zuivel. Lekker yoghurt en kaas eten. Geen probleem. Mijn buik was genezen en ik was niet bang meer voor hevige buikpijn. Hoewel ik moest aankomen, stonden er geen paaseitjes op de dagmenu’s, jammer! Toch heb ik de laatste tijd veel van die kleine chocolaatjes gesnoept. Ook ben ik fanatiek met onze nieuwe oven aan het experimenteren. Al die taarten, cakejes, koeken en broodjes moesten natuurlijk geproefd worden…

Toch veel snoepen
‘Super dat je bent aangekomen’, mailt de diëtiste terug. Ik heb in mijn annulering verzwegen dat die kilo’s niet alleen afkomstig zijn van volkorenbrood en stukjes kaas. Inmiddels weeg ik 57 kilo. Voordat ik ziek werd, woog ik 68 kilo. Qua gewicht is er niets aan de hand, maar ik weet dat ik weer te veel snoep. Ik heb mijn oude gewoonte opgepakt om ’s avonds te gaan snoepen. Hoewel ik overdag mijn jongste dochtertje het goede voorbeeld geef, verorber ik het laatste paaseitje als zij net in bed ligt.

Minder energie 
Ik ben nog ruim 10 kilo lichter dan voorheen, maar voel me helemaal niet slanker. Dat komt waarschijnlijk, omdat ik voorheen al een tijd lang goed met mijn gezondheid bezig was. ’s Avonds at ik een verantwoord bordje havermout. Nu laat ik de teugels te veel vieren. Die suikers zijn een aanslag op mijn energiehuishouding.

Schoonheidsideaal 
Gewicht doet er dus niet zo veel toe als ik dacht. Ik heb mooie, slanke dochters. Toch vindt één van hen zichzelf te dun. Ik zie juist een volslanke vrouw met prachtige rondingen, die ik wel zou willen hebben. Het schoonheidsideaal is relatief en komt dus echt van binnenuit.

Pasen!
Ik heb een paasbrood en een lammetje van roomboter gekocht. Dirk kwam met een rollade thuis en ik heb Adriana beloofd om samen iets lekkers te bakken. Na het paasweekend moet ik de teugels maar weer iets aantrekken. Als ik ze af en toe toch laat vieren, dan moet ik niet vergeten om er gewoon van te genieten.

OVER STEFANIE

Stefanie (44) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 6 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 18 jaar!