Placeholder

Petra: ‘Ik ga met vriendinnen op Sarah-vakantie’

Deze week ga ik met vriendinnen op een heel bijzondere vakantie. We zijn allemaal rond de vijftig en dat gaan we vieren in een luxeresort op Cyprus. Maar nog veel belangrijker: we vieren onze lange vriendschap.

Deze week ga ik met vriendinnen op een heel bijzondere vakantie. We zijn allemaal rond de vijftig en dat gaan we vieren in een luxe resort op Cyprus. Maar nog veel belangrijker: we vieren onze lange vriendschap.

De ene vriendin ken ik namelijk al 25 jaar en de andere twee maar liefst 37 jaar! We zaten in de brugklas en gingen als een soort K3 door het leven. Toen nummer vier erbij kwam werden we meer de dames van Sex in the City en momenteel zijn we een soort Gooische Vrouwen die langzaam richting Golden Girls gaan. Maar in welke fase we ook zitten, we zijn er altijd voor elkaar, in goede én in slechte tijden.

Verjaardaguitjes
Het geheim van onze lange vriendschap is misschien wel dat we onze verjaardagen altijd écht goed vieren. We organiseren voor elke jarige een surprise uitje. Hoe druk we het soms ook hebben, de uitjes gaan altijd door en worden nooit afgezegd. Iedere keer bedenken we weer iets anders. Dat kan van alles zijn: een balletvoorstelling, bootje varen, cabaret, toneel, kerstmarkt, beauty dag of een concert. Tijdens deze uitjes kletsen we héél veel en zo blijven we goed op de hoogte van elkaars leven.

Moeder de Gans
Naast de uitjes gaan we ook regelmatig met elkaar op vakantie. De samenstelling van de groep kan per vakantie verschillen en dat leidt nooit tot scheve gezichten. Onze regel is namelijk: kan je, kan je, kan je niet, kan je niet. Dit in tegenstelling tot onze uitjes want dan móet iedereen aanwezig zijn. De laatste acht jaar heb ik de vakantieweekjes overgeslagen. Toen mijn dochter werd geboren transformeerde ik namelijk in moeder de Gans en kon ik het nest moeilijk verlaten, maar deze vakantie kan ik natuurlijk niet overslaan.

Altijd blijven lachen
Het voelt alleen best een beetje dubbel dat ik nu een weekje zonder mijn gezin op vakantie ga.  Aan de ene kant voel ik me een beetje schuldig en aan de andere kant heb ik er heel veel zin in. Het is natuurlijk heerlijk om een weekje alleen maar vriendin te zijn en even geen moeder, partner, zus en wat ik nog meer ben. Het thuisfront maakt echter al wilde plannen voor hun weekje zonder mij. Dus ik laat het schuldgevoel maar los en verheug me op een ouderwets weekje lachen. Want hoe ’oud’ we ook zijn, we giechelen nog steeds als bakvissen. En misschien is dát wel ons geheim: altijd blijven lachen!

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.